Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

40 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 20 g oleju kokosowego. Lekko ostudzoną masę wylewamy równomiernie do foremek i wkładamy je do lodówki.

Mascarpone dokładnie miksujemy z białkiem. Gdy czekolada zastygnie, do każdej z foremek wkładamy łyżeczkę serowej masy i delikatnie ugniatamy. Posypujemy odrobiną ziarna. Gdy wszystkie foremki są gotowe, ponownie umieszczamy je w lodówce. Pozostałą część czekolady wraz z olejem rozpuszczamy i po lekkim ostudzeniu wylewamy równo do foremek. Wstawiamy i przechowujemy w lodówce. Po około 45 minutach są gotowe.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 10 czekoladek.

Każda z nich to 150 kcal.

Białko 4 g, Tłuszcze 13 g, Węglowodany 4 g.

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (3)
xorton

Mmmm... Czytanie Twoich przepisów-artów i oglądanie zdjęć zaspokają w dużym stopniu mój apetyt na słodycze.

5
makrosięzgadza

to miłe:) Dziękuje:)

0
Mnichu122

Twoje dania przepisy są poprostu obłędne dziękujemy

0