Czego potrzebujemy:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 40 g oleju kokosowego nierafinowanego
- 120 g mascarpone
- 25 g białko waniliowe WPC delicious wymiata :)
- 3 łyżeczki ziarna ekspandowanego - ja użyłam jagły
- 10 silikonowych foremek do muffinek
Jak wykonać:
40 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 20 g oleju kokosowego. Lekko ostudzoną masę wylewamy równomiernie do foremek i wkładamy je do lodówki.
Mascarpone dokładnie miksujemy z białkiem. Gdy czekolada zastygnie, do każdej z foremek wkładamy łyżeczkę serowej masy i delikatnie ugniatamy. Posypujemy odrobiną ziarna. Gdy wszystkie foremki są gotowe, ponownie umieszczamy je w lodówce. Pozostałą część czekolady wraz z olejem rozpuszczamy i po lekkim ostudzeniu wylewamy równo do foremek. Wstawiamy i przechowujemy w lodówce. Po około 45 minutach są gotowe.
Wartości odżywcze:
Otrzymujemy 10 czekoladek.
Każda z nich to 150 kcal.
Białko 4 g, Tłuszcze 13 g, Węglowodany 4 g.
Mmmm... Czytanie Twoich przepisów-artów i oglądanie zdjęć zaspokają w dużym stopniu mój apetyt na słodycze.
to miłe:) Dziękuje:)
Twoje dania przepisy są poprostu obłędne dziękujemy