Fitkuchnia

Ciasto z rabarbarem - wersja light

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Jajka wbijamy do miski, dodajemy ksylitol i cukier waniliowy. Ubijamy wszystko przez minimum 5 minut - na wysokich obrotach. Nie przerywając ubijania dodajemy małym strumieniem olej - miksujemy minimum kolejne 5 minut.

Kolejno dodajemy mąki - przesiane razem z proszkiem i sodą. Mąkę dodajemy partiami, cały czas miksując.

Foremkę wyłożoną na dnie papierem - ja używam tortownicy o średnicy 18 cm -  smarujemy po bokach masłem i wlewamy masę. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Wartości odżywcze:

Ciasto podzieliliśmy na 6 porcji.

Każda z nich to 290 kcal.

Białko 7 g, Tłuszcze 12 g, Węglowodany 51 g.

Smacznego. Sezon na rabarbar krótki - korzystajcie!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 2

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Sakiewki budyniowe light

Serowe kulki mocy

Ciasto owsiane z lodami proteinowymi