Fitkuchnia

Ciasto owsiano twarogowe

Podaj dalej

Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować serka na gładko. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Jeśli masa wydaje Wam się za sucha, dodajcie kilka łyżek mleka. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy około 25 - 30 minut w 180 stopniach. Idealne na ciepło oraz jako posiłek "do pudełka".

Wartości odżywcze:

Ciasto dzielimy na 4 kawałki.

Każdy z nich to 330 kcal.

Białko 14 g, Tłuszcze 13 g, Węglowodany 40 g.

Smacznego!

Sylwia Ratajczak

Oceń: 5,00 / 4

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Czekoladowo kawowy pudding z maca i chia

Beztłuszczowy, dietetyczny chłodnik z warzywami

Proteinowe owsiane pancekes