Składniki:
Ciasto
-
2 puszki fasoli czerwonej
-
2 banany dojrzałe
-
30 g kakao
-
40g odżywki białkowej o smaku waniliowym lub czekoladowym
-
proszek do pieczenia
-
cynamon - łyżeczka
-
3 jajka
-
dowolny słodzik
- 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy
Krem
- 450 g twaróg półtłusty (może być twaróg sernikowy)
- 2 łyżki żelatyny
- dowolny słodzik
Owoce
- 1 banan
- maliny
- borówki
Sposób przygotowania:
- Składniki na ciasto (oprócz oleju kokosowego) zblendować dokładnie na jednolitą masę.
- Blachę wysmarować olejem kokosowym.
- Przełożyć ciasto do formy i wstawić na ok. godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Żelatynę i słodzik rozpuścić w 200ml ciepłej wody,.
- Po ostygnięciu dodać do twarogu i dokładnie zblendować.
- Pozostawić do momentu aż zacznie tężeć.
- Wystudzone ciasto przekroić na dwa plastry.
- Dolny wysmarować połową masy serowej.
- Ułożyć pokrojonego w plasterki banana.
- Przykryć drugą częścią ciasta.
- Posmarować pozostałą masą serową i udekorować borówkami oraz malinami.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 188g Tłuszcz: 45g Węglowodany: 148g 1903kcal
Jest dzik ! Jest impreza ;) Ciasto wygląda rewelacyjnie