Składniki:

  • 100g oliwy z oliwek
  • 50g octu z czerwonego wina
  • główka czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • pół łyżeczki soli
  • pół niedużej czerwonej cebuli
  • wyciśnięty sok z ćwiartki cytryny
  • łyżeczka pieprzu i oregano

Sposób przygotowania:

  1. Pietruszkę kilkukrotnie, dokładnie posiekać.
  2. Czerwoną cebulę posiekać najdrobniej jak to możliwe.
  3. Zblendować lub przecisnąć przez praskę czosnek.
  4. Wymieszać wszystko, dodać sok z cytryny i przyprawy.
  5. Wlać oliwę oraz ocet - wymieszać.
  6. Wstawić na kilka godzin do lodówki w zamkniętym słoiczku.

Wartości odżywcze:

Białko: 0g Tłuszcz: 99g Węglowodany: 2g 886kcal

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)