Fitkuchnia

Burgery z kaczki

Podaj dalej

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zmielić.
  2. Jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3. Mięso dokładnie wymieszać z jabłkiem, cebulą i przyprawami.
  4. Wilgotnymi dłońmi uformować 5 okrągłych kotletów - burgerów.
  5. Smażyć z dwóch stron na patelni grillowej bez użycia tłuszczu aż do zarumienienia się.
  6. Można podawać z czerwoną cebulą duszoną w winie. 

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 146g  Tłuszcz: 30g  Węglowodany: 24g 993  kcal

Wartości odżywcze dla jednego burgera:

Białko: 29g  Tłuszcz: 6g  Węglowodany: 5g  200  kcal

Oceń: 5,00 / 1

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Domowa czekolada - 3 składniki

Pyszne lody low carb

Proteinowe chia