Czego potrzebujemy:

  • 1 opakowanie kefiru 0%
  • 50 g ugotowanego buraka
  • 50 ml soku z buraka - ja dodaję tego który jest w woreczku z ugotowanymi burakami
  • 3 rzodkiewki
  • kawałek zielonego ogórka
  • 2 ząbki czosnku
  • plasterek cebuli
  • sól, pieprz
  • dużo natki pietruszki

Jak wykonać:

Kefir i sok z buraków przelewamy do miski. Rzodkiewki, ogórka i buraka ścieramy na tarce - na takich oczkach na jakich lubicie i dodajemy do kefiru. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę siekamy bardzo drobno. Natkę pietruszki lub koperek lub szczypiorek siekamy równie drobno i wszystkie składniki łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej odstawić wszystko do lodówki na minimum kwadrans by się przegryzło. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Cała porcja to zaledwie 160 kcal.

Białko 16 g, Tłuszcz 0,1 g, Węglowodany 25 g.

Idealny mini posiłek na lato.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)