Składniki:
brownie
- 230g czerwonej fasoli z kartonu, ugotowanej lub z puszki
- 3 jaja
- 150g dojrzałego banana
- 30g wheya czekoladowego
- 30g ciemnego kakao
- 30g mąki kasztanowej
- erytrytol lub inny słodzik do smaku
- odrobina ekstraktu z wanilii
- szczypta soli
masa serowa
- 100g twarogu półtłustego
- 50g jogurtu greckiego 0%
- 1 jajo
- 10g budyniu bez cukru
- erytrytol do smaku
Sposób przygotowania:
- Fasolę, banana oraz jajka zmiksować na gładką masę.
- Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem.
- W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i słodzik.
- Formę do pieczenia posmarować tłuszczem.
- Wyłożyć na formę połowę ciasta czekoladowego, łyżką ułożyć kleksy z masy serowej, nożem zrobić zygzaki.
- Wyłożyć na formę pozostałą część ciasta czekoladowego.
- Na dolny poziom nagrzanego do 160st. piekarnika wstawić ciasto i piec 35-40min.
- Wystudzić ciasto i włożyć do lodówki na noc.
Wartości odżywcze dla całości:
Białko: 87g Tłuszcz: 35,4g Węglowodany: 120,2g 1 148kcal