Suplementy

Jak pozbyć się toksyn i wolnych rodników? ALLNUTRITION - Spirulina

Podaj dalej

To, w jakiej jesteśmy formie, zarówno zdrowotnej, jak i fizycznej, w dużej mierze uzależnione jest od stanu naszego organizmu. On z kolei wynika z tego, jak się odżywiamy, jaką uwagę przykładamy do  aktywności fizycznej

Wszyscy dobrze zdają sobie sprawę z tego, że w obecnych czasach pożywienie, które spożywamy, obfituje w spore ilości substancji niepożądanych i wpływających w negatywny sposób na nasz organizm. Przekłada się to na wcześniej wspomniane zdrowie i pośrednio wyniki sportowe. Co jednak można zrobić, aby niekoniecznie unikać tych toksyn z pożywienia, co jest raczej niemożliwe, a pozbyć się ich z naszego organizmu w znacznym stopniu?

Z pomocą przychodzi jedna z ciekawszych substancji pod kątem swoich właściwości - spirulina. Nie bez powodu rekomendowana przez większość renomowanych dietetyków i trenerów w celach zdrowotnych. Wynika to z jej właściwości detoksykacyjnych. Z tego też względu firma ALLNUTRITION wypuściła na rynek suplement diety w postaci spiruliny, dając nam możliwość wspomagania detoksykacji organizmu.

spirulina

Właściwości ALLNUTRITION Spirulina

Zastosowanie ALLNUTRITION Spirulina

Dawkowanie ALLNUTRITION Spirulina

Literatura naukowa określa zalecaną suplementację w zależności od czystości suplementu. Są to z reguły dawki od 800 do 3000 mg. Warto jednak zwracać uwagę na pochodzenie i renomę firmy, aby zniwelować ryzyko zanieczyszczonego surowca.

Z czym łączyć ALLNUTRITION Spirulina?

Nie ma żadnych przeciwwskazań co do łączenia spiruliny z innymi suplementami. Można łączyć je w zależności od naszego celu.

Ciekawym połączeniem prozdrowotnym będzie dodanie:

Podsumowanie

Ilość toksyn w naszym organizmie odgrywa istotną rolę w jego funkcjonowaniu, co może mieć znaczenie w dalszych latach naszego życia. Dlatego też tak ważne jest, aby pozbywać się ich na tyle, na ile jest to możliwe. Spirulina jest idealnym suplementem właśnie w tym kierunku.

Artykuł sponsorowany

Łukasz Domeracki - mgr inż. technologii żywności i żywienia człowieka

Oceń: 3,40 / 5

Warto przeczytać

Komentarze (0)
Masa mięśniowa - odżywki i suplementy na masę mięśniową

Aminokwasy - rodzaje, działanie i zastosowanie

Aminokwasy endogenne - rodzaje, dawkowanie