SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

"Burgery" znacznie inaczej

Wysłana -
"Burgery" znacznie inaczej

SKLADNIKI:

Na "Burgery":
- 2 jaja (100g)
- 80g jogurtu naturalnego
- 60g maki kokosowej
- lyzeczka proszku do pieczenia
- opcjonalnie slodzik, ja dodalem 20g erytrytolu

Na nadzienie:
- 1 jajko (50g)
- 100g twarogu poltlustego
- 30g jogurtu greckiego
- 35g budyniu waniliowego bez cukru (1 male opakowanie)
- 15g erytrytolu

WYKONANIE: 2 jaja wraz z jogurtem naturalnym i slodzikiem dokladnie miksujemy. dodajemy make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewajac przez sito. wyrabiamy ciasto. formujemy spod i wierzch dla kazdego burgera i rozkladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. calosc pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. w miedzy czasie przygotowujemy mase na nadzienie = wszystkie skladniki dokladnie blendujemy na jednolita mase. gdy nasze burgery sa gotowe, polowe z nich odkladamy na talerz, natomiast druga polowe odwracamy na druga strone i nakladamy na kazdego z osobna nasze nadzienie. calosc zapiekamy ponownie 15-20 minut rowniez w 180 stopnia. najlepiej smakuje na zimno


Makro dla calosci: bialko: 52g ; tluszcze: 29g ; weglowodany: 22g ; kcal: 557


SMACZNEGO


Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Wygląda to super
Skład obiecuje fajne smaki .
Mega fajny pomysl
Wysłana -
sklad taki a nie inny bo chcialem zjesc na raz i zmiescic sie w makro jak najbardziej fajnie byloby dodac np wiorki koko do nadzienia, a juz stanowczo jakies wpc np biala czekolada...
Wysłana -
Fajnie się zapowiada ,jadł bym
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź