Obliczyłam sama, ale nie wiem czy dobrze. Będę wdzięczna za pomoc
...
Napisał(a)
Czy mógłby mi ktoś, znający się na rzeczy, pomóc w obliczeniu zapotrzebowania kalorycznego i w podzieleniu makroskładników (ile powinnam jeść białka, węgli i tłuszczy)?
Obliczyłam sama, ale nie wiem czy dobrze. Będę wdzięczna za pomoc
Obliczyłam sama, ale nie wiem czy dobrze. Będę wdzięczna za pomoc
...
Napisał(a)
BMR = 1271.35
TEF = 127.135
NEAT = 381.405
TEA = 270
EPOC = 76.281
CPM = 2126.171
BIAŁKO = 75g = 300kcal
TŁUSZCZE = 70g = 630kcal
WĘGLOWODANY = 299g = 1196.171kcal
TEF = 127.135
NEAT = 381.405
TEA = 270
EPOC = 76.281
CPM = 2126.171
BIAŁKO = 75g = 300kcal
TŁUSZCZE = 70g = 630kcal
WĘGLOWODANY = 299g = 1196.171kcal
...
Napisał(a)
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html wrzuc ankietę Blu, bo w sumie nie wiadomo jakie masz parametry .
I wklej całe obliczenia, nie wyniki
I wklej całe obliczenia, nie wyniki
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
co do posiłku jak ryż jaja i kokos wpisują się w bilans to ok, choć można troszkę smaczniej to zjeść dodając dodatki jak suszone pomidory zamiast kokosa boczek. na koniec trochę mozarelli.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Mam do Was takie pytanie: dlaczego mąka pszenna jest tak odradzana? Polecane są mąki bezglutenowe oraz mąka żytnia, a co jest takiego w mące pszennej, że należy jej unikać? Chodzi po prostu o gluten?
Często widzę tutaj na forum pytania o mąki. Widziałam wiele razy, że ktoś pytał o to, czy może użyć mąki pszennej do wypieku domowego chleba na zakwasie i czy to będzie zdrowy chleb. Widziałam odpowiedzi, że tak, że będzie to zdrowy chleb, więc w takim razie mąka pszenna jest ok czy nie bardzo? Bo widzę wszędzie sprzeczne opinie
Często widzę tutaj na forum pytania o mąki. Widziałam wiele razy, że ktoś pytał o to, czy może użyć mąki pszennej do wypieku domowego chleba na zakwasie i czy to będzie zdrowy chleb. Widziałam odpowiedzi, że tak, że będzie to zdrowy chleb, więc w takim razie mąka pszenna jest ok czy nie bardzo? Bo widzę wszędzie sprzeczne opinie
...
Napisał(a)
zalezy od typu mąki, to jest produkt wysoce przetworzony bozbawiony wszelkich witamin i minerałów , lepiej stosować wysokie typy, tak samo makaron też dobrym pomysłem nie jest i lepiej wybierać ryże kasze.
http://potreningu.pl/articles/1041/dlaczego-biale-pieczywo-jest-zle
http://potreningu.pl/articles/3198/dlaczego-warto-zrezygnowac-z-jedzenia-bialego-pieczywa
Co do glutenu jak go tolerujesz to nie ma co się obawiac go
http://potreningu.pl/articles/1041/dlaczego-biale-pieczywo-jest-zle
http://potreningu.pl/articles/3198/dlaczego-warto-zrezygnowac-z-jedzenia-bialego-pieczywa
Co do glutenu jak go tolerujesz to nie ma co się obawiac go
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nadal to są produkty wysoce przetworzone. Od zcasu do czasu ok.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Chleb żytni - Lidl
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- ...
- 112
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny, 96kg
Polecane artykuły