Składniki:
1. 2 łyżki czerwonej pasty curry
2. około litr bulionu
3. 0,5 kg piersi z kurczaka
4. 1 papryka
5. 1 cebula
5. olej kokosowy
5. makaron sojowy/ryżowy
6. 2 łyżki sosu rybnego
7. 0,5 litra mleka kokosowego ( przepis na mleko kokosowe )
Przygotowanie:
Cebulę, paprykę, kurczaka pokroić w drobną kostkę.
W dużym garnku pastę curry podsmażyć na oleju kokosowym. Dodać kurczaka, podsmażyć, dodać cebulę, podsmażyć, dodać paprykę podsmażyć. Dodać bulion- zagotować. Dodać mleko kokosowe i sos rybny, zagotować. Makaron ugotować.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html