SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Zboża, pszenica itp czy szkodliwe?

Wysłana -
Sporo w necie można się naczytać że zboża nie są zdrowe dla człowieka. Czy są jakieś badania naukowe to potwierdzające czy można sobie te gadanie w kiblu spuścić? Ja zawsze uważałem że to bzdury.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
jak ktoś ma nietolerancje/alergie to sa szkodliwe. Jesli nie ma to nie sa. Warto jednak powiedzieć, że można znalezc w marketach nieco bardziej wartosciowe pieczywo niz chleb pszenny z mąki pszennej
Wysłana -
A jakie to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??
Wysłana -
jesli jesteś zdrowy lepsze będzie np pieczywo z mąki graham. Mozna kupic,choc wieksze zaufanie wiadomo ze bedzie do produktu ktory sam zrobisz. Jak chcesz,to napisz na priv dam Ci przepis
Wysłana -
Nie są ro szkodliwe produkty jak np. izomery trans. Wręcz odwrotnie. Oczywiście dla zdrowej osoby.
Wysłana -
prezes3
A jakie to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??
Ja np kupuje takie pieczywo -z małej piekarni z osiedlowego sklepiku .



Chleb Żytni ze słonecznikiem
Pieczywo żytnie (100% mąka żytniej) produkowane na naturalnym kwasie. Produkowany w długotrwałym procesie dojrzewania (22 godz.). Duża zawartość polifenoli, linganów i kwasu fitynowego zawarta w tym rodzaju chleba korzystnie wpływa na obniżenie cholesterolu, polecany jest dla osób otyłych. Nie zawiera emulgatorów i substancji dodatkowych „E”.
Wysłana -
monkey22
prezes3
A jakie to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??
Ja np kupuje takie pieczywo -z małej piekarni z osiedlowego sklepiku .



Chleb Żytni ze słonecznikiem
Pieczywo żytnie (100% mąka żytniej) produkowane na naturalnym kwasie. Produkowany w długotrwałym procesie dojrzewania (22 godz.). Duża zawartość polifenoli, linganów i kwasu fitynowego zawarta w tym rodzaju chleba korzystnie wpływa na obniżenie cholesterolu, polecany jest dla osób otyłych. Nie zawiera emulgatorów i substancji dodatkowych „E”.



takie cos masz napisane na etykiecie chlebka,czy to sciagnales gdzies z neta na ten temat?
Wysłana -
napiszę tylko tyle :
napisano wiele książek wraz z załączonymi tam badaniami, odnośnikami o szkodliwości zbóż przez autorytety w świecie medycyny
nie napisano ani jednej książki o nieszkodliwości.
Prawda broni się sama. Wnioski każdy wyciągnie sam
Wysłana -
TomaszAZ
monkey22
prezes3
A jakie to te lepsze pieczywo ?? Z czego jest robione??
Ja np kupuje takie pieczywo -z małej piekarni z osiedlowego sklepiku .



Chleb Żytni ze słonecznikiem
Pieczywo żytnie (100% mąka żytniej) produkowane na naturalnym kwasie. Produkowany w długotrwałym procesie dojrzewania (22 godz.). Duża zawartość polifenoli, linganów i kwasu fitynowego zawarta w tym rodzaju chleba korzystnie wpływa na obniżenie cholesterolu, polecany jest dla osób otyłych. Nie zawiera emulgatorów i substancji dodatkowych „E”.



takie cos masz napisane na etykiecie chlebka,czy to sciagnales gdzies z neta na ten temat?
to jest z strony piekarni a na chlebie jest podobny opis i w składzie tylko 4 produkty. Bardzo dobry i pewny chleb. Jedna kromka malutka wazy 45g .rewelacyjny smak
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź