SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Z cyklu dietetycznie i smacznie - wołownia z patelni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4147

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 94344
Przepis dla osób, które są na diecie masowej lub redukcyjnej. Nadaje się dla każdego, jest smaczna i bardzo pożywna.

Składniki:
250g pieczeni/polędwicy wołowej mielonej lub mieszanina wołowiny i piersi z kurczak zmielonych
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
1/2 op. pomidorów bez skórki
Bazylia
Pieprz, sól, ostra papryka
2-3 łyżki Oliwy z oliwek

Przygotowanie:


Cebule zeszklić na oliwie z oliwek, dodać zgnieciony lub pokrojony czosnek. Lekko podsmażyć, dodać zmielonego mięsa i smażyć do całkowitego zmięknięcia (5-7min). Dodać pomidory bez skórek, smażyć (około 5 min) Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na sam koniec dodać pokroją bazylię, opcjonalnie można dodać meksykańską mieszankę warzyw na patelnie( na masie jak znalazł).
Potrawa cechuje się znakomitym składem(białko, błonnik, NNKT, witaminy i minerały) oraz doskonałym smakiem, można jeść to dzień w dzień a i cena gotowej potrawy nie przeraża

Smacznego i polecam


Białko: 52g , tłuszcz 35 g , węglowodany 5g

Zmieniony przez - qazar w dniu 2009-06-27 17:43:03
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
BTW i foty, bo Ci skasują temat Kolego




edit: no już BTW jest

Zmieniony przez - studensky w dniu 2009-06-27 17:49:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 769 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 24675
qazar przeciez oliwa z oliwem po obrobce termicznej nie jest juz taka zdrowa wiec czemu na tym? nie lepiej polac nia dopiero po podaniu na talerz? odezwij sie na gg ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 93464
ban za brak fotek





Czekamy na więcej przepisów

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 94344
Oliwa z oliwek z wytłoczyn, znakomicie nadaje się do krótkiej obróbki termicznej, przygotowanie tej potrawy trwa około 15 min w sam raz dla oliwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 8678 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 160898
mozna fotke?

...:::Every Dream Has A Beginning:::...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Duszona wołowina 100%

Następny temat

ciecierzyca (cieciorka) - pasta

WHEY premium