sfd logo sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

YERBA MATE

Wysłana -
Mnie zawsze uczono i wszędzie w sklepach mówią, żeby zalewać ok. 70 stopni. Gotuję wodę aż zacznie wrzeć. Potem czekam 4-5 minut i zalewam
Wysłana -
Ja też 70 stopni zalewam, ale Cejrowski Zalewa nawet zimną
Ogólnie mnie te mocne na początek odrzuciły, polecam zacząć od takiej owocowej są np. cytrynowo miętowe, ja rano zazwyczaj pije coś z guaraną. Smakowo rzeczywiście musi podejść, początki bywają trudne
Ale polecam.
Wysłana -
Witam. Piję Yerbę od trzech lat czasem codziennie przez tydzień, dwa, czasem w pojedyncze dni w zależności od potrzeby w danym dniu. Resety nawet kilku tygodniowe są rzecz jasna wskazane gdyż organizm po pewnym czasie uodparnia się na kofeinę, poza tym od wszystkiego czasem warto zrobić sobie przerwę.
Osobiście gorąco polecam jako dużo zdrowszą alternatywę dla kawy ale nie przekonuję na siłę rzecz jasna. Kiedyś ktoś mi powiedział albo się w tym zakochasz albo to znienawidzisz. W moim przypadku była to miłość od pierwszego siorbnięcia . Od siebie mogę polecić takie gatunki jak Pajarito elaborada especial selecction, La Merdced Barbacua, Canarias czy chociażby Taragui Sin Palo Despalada. Ogólnie wszystkie Yerby mające w nazwie słowo Despalada gwarantują potężnego kopa energetycznego, chodź to w zasadzie ilość wsypanego suszu do naczynia/tykwy decyduje o poziomie tego pobudzenia.

Ja zasypuję swoją tykwę mniej więcej sześcioma łyżkami stołowymi Yerby a temperatura oscyluje w przedziale 70-80 stopni. Spróbować jak najbardziej warto tym bardziej zważywszy na dość spore spectrum działania ostrokrzewu Paragwajskiego.

Dla zainteresowanych polecam poświęcić lekko ponad 10 minut swojego cennego czasu




Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź