SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Wysoko proteinowy omlet śniadaniowy Pomocy.

Wysłana -
Witam,

Możecie mi pomóc i podać swoje przepisy na taki omlet. Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
nie podam bo nie jadam

Wysoko białkowy tzn jaki 40g białka, chcesz omlet bez węgli czy bez tłuszczy ?
Wysłana -
anubis84
nie podam bo nie jadam

Wysoko białkowy tzn jaki 40g białka, chcesz omlet bez węgli czy bez tłuszczy ?


Myślę że każdego rodzaju bym spróbował.
Wysłana -
Jak kiedyś jadałem to taki, 50g płatków owsianych na noc namoczonych i odsączonych, 2 jaja, 40g odżywki wpc.

Na słono 50g płatyków owsianych zrobione j/w 3 jaja, 100g piersi wcześniej już zrobionej i zmielonej lub drobno posiekanej, i kulka mzarelli drobno posiekanej, wymeiszć i na patelnie

Albo jako niby taka pizza
spód z owisanych i jaj samego omleta zrobić jedynie, jak się usmaży to na wierch mięso z szynki z pasatą i ser i do pieca lub mikrofali
Wysłana -
Dzięki!!! Czekam na inne pomysły. Może taki omlecik na słodko?
Wysłana -
ja mam swoj odwieczny sprawdzony przepis, baza omleta to: jaja, twarog, banan, maka z amarantusa (oczywiscie mozna uzyc dowolnej innej, jak rowniez dac platkow owsianych zamiast maki, jednak maka z amarantusa daje mu to cos czego zadna inna maka nie daje, a probowalem z wiekszoscia) + dodatki w zaleznosci od naszego makro, zazwyczaj dodaje do tego wiorki kokosowe, siemie lniane, platki migdalowe, a wierzch omleciora smaruje maslem migdalowym. calosc albo smaze na kokosowym lub masle klarowanym albo po prostu pieke w piekarniku. polecam
Wysłana -
czellista
ja mam swoj odwieczny sprawdzony przepis, baza omleta to: jaja, twarog, banan, maka z amarantusa (oczywiscie mozna uzyc dowolnej innej, jak rowniez dac platkow owsianych zamiast maki, jednak maka z amarantusa daje mu to cos czego zadna inna maka nie daje, a probowalem z wiekszoscia) + dodatki w zaleznosci od naszego makro, zazwyczaj dodaje do tego wiorki kokosowe, siemie lniane, platki migdalowe, a wierzch omleciora smaruje maslem migdalowym. calosc albo smaze na kokosowym lub masle klarowanym albo po prostu pieke w piekarniku. polecam


Mógłbyś napisać ile czego konkretnie dajesz?
Wysłana -
w sumie jakie proporcje nie zrobisz to wyjdzie. ja daje tyle ile na dana chwile potrzebuje. np wczoraj na kolacje wlecial ten omlet i bylo tak:

100g jajek
80g twarogu poltlustego
100g banana
60g maki z amarantusa
15g wiorek kokosowych
15g platkow migdalowych
10g nasion chia
25g masla migdalowego (do posmarowania)
7g oleju koko do smazenia

przygotowac mase mozna na dwa sposoby. albo wszystko do blendera oprocz dodatkow ktore po prostu chce miec w calosci wiec je wmieszam w mase, albo calosc rozwalic w misce widelcem na ciape (jaja, twarog, banan). osobiscie preferuje opcje z widelcem, nie wiem czemu ale omlet wychodzi smaczniejszy jak mase przygotuje widelcem, niz calosc zblenduje.

no i jak ma to byc wysokoproteinowy omlecior to jak najbardziej wpc mozesz sobie do niego dodac, a posmarowanego omleta maslem migdalowym oblac jeszcze polewa z wpc (kilka g wpc + odrobina mleka do uzyskania konsystencji gestej polewy)

tutaj akurat opcja z kakao






Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-06-17 06:36:46
Wysłana -
Dzięki wielkie. Wygląda apetycznie. Proszę wrzucać swoje przepisy. Dziękuję
Wysłana -
wpisz sobie w wyszukiwarke na sfd "omlet" i szukaj przepisu pod siebie, jest tego mnostwo
Wysłana -
Masz mnóstwo wprzepisów, wystarczy wyszukiwarki użyć i masz z udziałem różnorakich składników.
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź