Składniki:
- 1 kg. wołowiny ( np. karkówka )
- 1 słoiczek musztardy francuskiej
- 2 cebule
- 2 liście laurowe
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki mąki pszennej lub np. ziemniaczanej - można pominąć
- sól, pieprz, słodka papryka , ulubione zioła
Przygotowanie:
1. Wołowinę obsmażamy w wysokiej patelni , dodajemy cebulę, musztardę , przyprawy po czym zalewamy wodą i dusimy ok. 2 godziny na wolnym ogniu.
2. Po tym czasie do sosu dolewamy mąkę wymieszaną w 0.5 szklanki letniej wody , energicznie mieszając .
3. Podajemy z kaszą i ogórkiem kiszonym
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-06-30 12:14:56
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html