Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Składniki:
- dowolna ilość piersi z kurczaka (u mnie było 0,5kg)
- 1 papryka
- 6 pieczarek
- sól, pieprz, koperek, przyprawa do kurczaka oraz słodka papryka
- 1 cebula średnia
- olej kokosowy do smażenia (u mnie 15g)
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na około 1h.
Mielimy mięso, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, paprykę oraz pieczarki.
Rolujemy na podłużne paski i smażymy na oleju.
Szacuny
6267
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754787
Drób jest mięsem, z którego stworzyć można wiele ciekawych przepisów. Trudno więc w jego sytuacji mówić o jakimkolwiek znudzeniu się jego spożywaniem. Sytuacja taka ma miejsce, gdy jemy jałowo. Dlatego też zdecydowanie warto korzystać z różnych ciekawych przepisów i urozmaicać posiłki. Jednym z nich są:
- dowolna ilość piersi z kurczaka (u mnie było 0,5 kg),
- 1 papryka,
- 6 pieczarek,
- sól, pieprz, koperek, przyprawa do kurczaka oraz słodka papryka,
- 1 cebula średnia,
- olej kokosowy do smażenia (u mnie 15 g).
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na około 1h. Mielimy mięso, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, paprykę oraz pieczarki. Rolujemy na podłużne paski i smażymy na oleju.
Kcal i makroskładniki posiłku:
Zdjęcia posiłku:
Zmieniony przez - domer w dniu 2018-02-01 11:33:53
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Dokładnie, lekko zwilżone dłonie i nic się nie klei. U mnie zazwyczaj wpada papryka, ale idealnie pasuje też gruszek, kukurydza, a nawet pokrojone w kawałki oliwki. Naprawdę pyszne.
Szacuny
54
Napisanych postów
1361
Wiek
46 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
31130
Tylko że ja robię w kształcie klasycznych mielonych- okrągłe.
Zrobiłem z 1,5 kg a że reszta domowników nie przepada za nimi, to dziennie do pracy woreczek ryżu i dwa mielone :)
I tu zadam pytanko, czego można użyć jako "ślizgacza" do ryżu, bo majonez wiadomo kaloryczne świństwo i na co dzień się nie nadaje. ?
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ja zazwyczaj robię czosnkowy sos na bazie jogurtu naturalnego, albo z oliwy i soku z cytryny robię "polewkę" do ryżu To samo z koncentratem pomidorowym (jak największy % pomidora w składzie) i do tego nawet siemię lniane zmielone, jako zagęstnik, bazylia, nieco soli, pieprzu i masz fajny sos pomidorowy Kombinacji jest sporo. Zależy co lubisz :)