400 gram chudego miesa wolowego
1 wielka cebula = 100 gram
1 wielka lyzka oliwy z oliwek
1/2 zielonej papryki = 50 gram
1/2 czerwonej papryki = 50 gram
1 1/2 litra wody
2 wielkie lyzki przecieru pomidorowego
1 wielka lyzka papryki w proszku
1 mala zyka kminku
pieprz
sol
Przygotowanie :
1. Cebule siekamy na kawalki a papryke kroimy w kostke. Wlewamy oliwe do garna na zupe i w tym lekko przysmazamy cebule zeby byla lekko brazowa. Papryke najlepiej osobno krotko przysmazyc na patelni bo inaczej zupa bedzie miala gozki smak.
2. Mieso kroimy na 1cm kostke i wrzucamy do naszej cebuli i lekko przysmazamy zeby bylo lekko z kazdej strony przypieczone.
3. Dodajemy papryke i cale pozostale przyprawy i zalewamy 1,5 litrem wody.
4. Przykrywamy garnek i gotujemy tak dlugo az mieso bedzie miekkie. <okolo 35 min>
Skladniki odzywcze :
577 kcal
10,5 gram wegl.
88,3 gram bialka
20 gram tluszczu
7,3% wegl.
Zupa nadaje sie na diete LOW CARB. Oczywiscie przepis jest specialnie na taka diete przewidziany bo dlugi czas taka stosowalem. Mozecie spokojnie wkroic troche wiecej cebuli i papryki jesli komus bedzie za malo. SMACZNEGO
Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2008-11-11 21:15:35