SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wędlina surowa obsuszana

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 25945

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Było parę sztuk od razu zrobione i jakoś jedna połówka została ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 54 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 31986
Tak się zastanawiam... Nie imają się takiego wiszącego mięsa muchy???
1

Want to be happy? Be grateful.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Ja tam much na chacie nie mam ;)
A wisi tak ok 2-4tyg.
Później w lodówce np.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 54 Wiek 38 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 31986
No teraz nie ma wiadomo zima. Ale w lecie?

Want to be happy? Be grateful.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 12 Wiek 34 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1978
Trzeba robic od razu pare kilo zeby muchy nie zjadly wszystkiego ;)

U mnie dzis byla konsumpcja po 4 tygodniach. W smaku dominuje niestety sól, ale nie wiem czy da sie cos z tym zrobic :/






Zmieniony przez - Rillas w dniu 2017-02-11 20:46:09

Zmieniony przez - Rillas w dniu 2017-02-11 21:17:23
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Ładnie wygląda ;)
A jakiej soli użyłeś?
Moje wychodzą też dosyć słone no ale tak to jest z długo dojrzewającymi. Ale nie dominuje sól tylko dodatki ;)

Nom latem trzeba dodać parę procent na ubytki powstałe przez muchy :D


Zmieniony przez - krzyzu9218 w dniu 2017-02-11 21:21:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 12 Wiek 34 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1978
Najzwyklejsza sol spozywcza jodowana + sol peklowa. Reszta przypraw w sporyj czesci zostala na ponczosze zamiast miesie. Podejrzewam ze blad zrobilem z czosnkiem. Powinienem zmiazdzyc go a potem solidnie natrzec nim miesko. Nie mial praski wiec pokroilem go drobno, zmieszalem z przyprawami przez co zabraklo jakiegos spoiwa, ktore przytrzymalo by cala mieszanke przy poledwicy. Coz, czlowiek uczy sie na bledach ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Ja właśnie czosnkiem smaruje mięso i się lepiej trzymają przyprawy. Czosnek możesz drobno posiekać, dodać odrobinę soli i rozetrzeć szerokim nożem ;)
Spróbuj następnym razem z solą kamienna ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 12 Wiek 34 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1978
Kupiłem praske wiec przy następnym razie rozegram to lepiej ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Kolejna polędwica ;)



A schab ze względu na swój rozmiar, czeka na swoją kolej ;p


Zmieniony przez - krzyzu9218 w dniu 2017-04-23 16:14:24
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Łososiowe burgery

Następny temat

Ryz z mintajem by Malinowa

WHEY premium