SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WĘDLINY Z FABRYKI CHEMII !!!

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 413

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Przetworami mięsnymi nazywa się wszelkiego rodzaju produkty mięsne, które wskutek przerobu straciły charakter mięsa lub podrobów. Wyrabia się je w oparciu o określone normy jakościowe i receptury, które są stale aktualizowane i zmieniane. Są one różne dla poszczególnych zakładów. 

(...)

Postęp w dziedzinie technologii produkcji wędzonek oraz rozwój maszyn w przemyśle mięsnym, a także dodatków funkcjonalnych do mięsa umożliwił zwiększenie nastrzyku do 60%, 80% a nawet 100% (rekordziści 120%) w stosunku do masy mięsa. 

(...)

Jak zatem nauczyć się rozróżniać "karmę dla ryb" od prawdziwych, tradycyjnych wędlin?

Polegaj na

(...)

PODSUMOWANIE

Wędliny spożywane są w polskich domach codziennie. I w większości wcale nie są to wyroby najwyższej jakości. Najważniejsze, żeby było tanio i dużo. Na tej bezmyślności bazują też producenci wędlin, którym zależy przede wszystkim na zysku. A przeciętny, nieświadomy konsument zjada dziwne mieszanki solankowe z niewielkim dodatkiem prawdziwego mięsa i dziwi się, że ma zgagę i inne dolegliwości żołądkowo – jelitowe, żeby nie wspomnieć o pozostałych niedomaganiach. A tymczasem wystarczy pomyśleć nad zmianą 

(...)

http://perfectbody.pl/ZDROWIE/4/694/WEDLINA-Z-FABRAKI-CHEMII.html 
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Premium Peanut Butter

Następny temat

FIZJOLOGICZNE ASPEKTY TRENINGU WYTRZYMAŁOŚCI AEROBOWEJ

WHEY premium