SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Udko z kurczaka - kalkulator potreningu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7797

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Witam, która wartość jest prawidłowa ważąc całe udko z kurczaka?





Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754409
Zależy jak interpretować nazwę elementu. Trzeba by ew. pytać twórców:

http://nutritiondata.self.com/facts/poultry-products/714/2 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
To co masz na foto to jest podudzie i udko, razem cwiartka.

Moze rozbieznosci sa w tej kwestii? Udko und podudzie w skorze to by tak wychodzilo. Noga to sama kolokwialnie mowiac palka lub udko.



Zmieniony przez - abdulkanarek w dniu 2017-08-17 21:09:41

Zmieniony przez - abdulkanarek w dniu 2017-08-17 21:19:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
inne tabele
Nazwa drób, kurczak, udko, surowe
W 100 g.
Energia 164 kcal
Białko 16.8 g
Tłuszcze 10.2 g
Woda 72 g

czyli ok 1600 na 1 kg czyli przy 2 kg masz ok 3200 kcal.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
W sklepach udko to właśnie to co wysłałem na zdjęciu czyli noga, podudzie to pałka, dlatego tak szukam.

3200kcal przy 2kg czyli druga opcja by się zgadzała, jednak rozbieżność z białkiem jest.

Chyba dokładnie nie da się tego wyliczyć, może raz skuszę się na obranie z mięsa i zważenie, to da jakieś miarodajne wartości

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
też w tabelach jest mięso z ud kurczaka, czyli np bez tych kostek wliczane.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Dlatego pomysł z obraniem z mięsa, raz obiorę 1kg - czyli dwie ćwiartki które kupuję i na przyszłość będzie jakieś odniesienie.

Po kalkulatorach ciężko znaleźć kcal dla całego elementu bo w każdym są podane inne wartości

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754409
Przyjmuj więc mniej więcej. Wiele elementów stwarza tego typu niejasności, ponieważ nie zawierają one zawsze tyle samo tłuszczów.
3

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33023 Napisanych postów 23125 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 277958
Ja tez zawsze mam z tym problem ;/ no i jak liczyc , jako calosc a po zjedzeniu miesa odjac pozostałę kostki i skóry

Zazwyczaj robie tak ze udko jak juz jem to z zupy i obieram ze skóry wiec w tabeli potreningu wyszukuje GOTOWANE UDKO Z KURCZAKA bez skóry , waze cale a po zjedzeniu odliczam kosci . Czy to dobrze czy nie to juz nie wiem:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
źle udko tyo udko razem z kością, jak oddzielasz mięso od kości to szukaj w tabeli mięso z udek.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33023 Napisanych postów 23125 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 277958
anubis84
źle udko tyo udko razem z kością, jak oddzielasz mięso od kości to szukaj w tabeli mięso z udek.
Niby tak tylko ze na potreningu obie wersje maja prawie te same wartosci

Mięso z ud kurczaka bez skóry 100
g 124,7 17,9 g 0,0 g 5,9 g

Gotowane udko kurczaka 100
g 124,3 17,8 g 0,0 g 5,9 g
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Lekarz sportowy Kraków - problem ze skokami wagi

WHEY premium