2x tuńczyk w sosie własnym
2 łyżeczki przecieru
2 łyżki ketchupu z pomidorów
mała cebula
przyprawy (np. oregano)
100g sera żółtego
Oliwa extra virgine
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostke i wrzucamy na teflon razem z tuńczykiem. Dodajemy przecier, ketchup, przyprawy i mieszamy. Następnie wrzucamy starty wcześniej ser (lub trzemy bezpośrednio na patelnie ). Jak ser się rozpuści, to wyłączamy ogień, polewamy wszytko oliwą, szybko mieszamy i nakładamy na talerz.
Oczywiście można dodawać inne składniki wedle uznania. Ja np. dzisiaj dałem dodatkowo 2 łyżki sosu chińskiego, a nie dałem sera.
Może nie wygląda super, ale na pewno smakuje lepiej niż sam tuńczyk. Można jeść na diecie low carb.
Podajemy z ryżem, chlebem, lub bez niczego (w zależności w jakim celu jemy posiłek).
B/T/W (przybliżone wartości)
Białko: 65g
Węglowodany: 11g
Tłuszcze: 40g
Kcal: 600-700
Smacznego!
"These are the people who always know a guy who knew a guy, who took steroids and his head exploded."