SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Tuńczyk do smarowania

Wysłana -
Witajcie :) chciałabym zrobić domowy tuńczyk do smarowania. Tylko nie wiem jak się za to wziąść. Wszystkie przepisy co czytałam miały węglowodany.
Chciałabym przepis bez węgli. Chciałabym żeby wyszedł kremowy ( chodzi mi że da się smarować bez wielkich kawałków).
Pomoże ktoś przepis znaleść lub może się podzielić :)?
z góry dziękuje.

ps. czy lepiej z łososia zrobić?


Zmieniony przez - agata1paczek w dniu 17/04/2018 18:28:18
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Tuńczyk z wody w kawałkach, rozdrobnij widelcem, dodaj majonez, przypraw, wymieszaj- i gotowe!
Możesz jeszcze dodać jajko ugotowane na twardo starte na tarce o drobnych oczkach.

W jednym i drugim wypadku masz pastę LC
Wysłana -
j/w lub mozna tez z awokado zblendować, jakiś jogurt naturalny, czy z przecierem pomidorowym jak takie połaczenie by Ci odpowiadało
Wysłana -
Łosoś też się będzie idealnie nadawal
Wysłana -
Awokado, tuńczyk, odrobina majonezu i przecieru pomidorowego, troszkę soku z cytruny i przyprawy- ksylitol, czosnek, papryka, tymianek, sól. Dla mnie jest super !
Wysłana -
Moje pytanie jest bardziej dlaczego pasta ta do smarowania jest... no "pastą". że nie ma kawałków i jest naprawde gładkie i dobrze zblendowane. Czy jak zblenduje sam tuńczyk to też wyjdzie pasta? czy jest jakiś składnik co jest podstawą do tego?
Wysłana -
nie wyjdzie, pzoa tym w gotowych pastach tego tunczyka jest jak to się mówi tyle co kot napłakał
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź