Z tego co łatwo znaleźć w lodówce kazdego SFD-owca
Potrzebujemy:
- jajco
- puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- pół papryki czerwonej
- pół cebuli czerwonej/białej
- ze 4 pieczarki
- ok 30g żółtego sera
- koncentrat pomidorowy + przyprawy* - 2 'czubate' łyżeczki (ok 15g)
1. Kroimy to wszystko ładnie
2. Cebule i pieczarki dajemy na patelnię i podsmażamy 1 min.
Dorzucamy tune i koncentrat, mieszamy, zostawiamy pod przykryciem na 2 min
Teraz dodajemy papryke i jajko, mieszamy i smazymy jeszcze 2 min, co wygląda tak:
W ten sposób mamy 'danie w 5 min'
3. Przekładamy je na talerz i traktujemy żółtym serem.
Smacznego!
Rozkład:
B - 44
T - 20
W - 11
Kcal - 401 (wg dziennika vitalmaxa )
* - ja sobie z koncentratu robię taki mega ostry sosik, na słoik 200g dodaję 'na węch' 2,5 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki chili, po 1/2 łyżeczki curry, czosnku granulowanego i pieprzu ziołowego, 2 solidne łyżeczki ziół prowansalskich i szczyptę soli. Jak się 'przegryzie' - niebo w gębie, postoi i 3 tygodnie a i nada się do wszystkiego..
-...
-Nie zabiję cię...
-Wiem... Pytam, czy będziesz próbował...
-...