SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Termosy obiadowe

Wysłana -
Hej, potrzebuje dobrego i tak do 150zł termosu obiadowego który dobrze będzie trzymał ciepło. zimne jedzenie nie bardzo mi podchodzi na targu kupiłem jakis szmelc za 40zł niby miał fajnie trzymac ciepło a zupa wlana o 6 to o 10 juz zimna
Posiada ktoś jakiś dobry i może polecic


Zmieniony przez - krzysiek21 w dniu 2018-01-06 15:57:48

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Tutaj pytaj http://m.sfd.pl/SPRZĘTY_KUCHENNE__POLECAM_,_NIE_POLECAM_-t1071120.html 
Wysłana -
Ja od kilku lat posiadam różne rozmiary termosów Esbit 0,5 , 0,75 i 1 litr. Najstarszy ma około 6 lat i nadal jest bez zarzutu, a uzywam go prawie codziennie. Pracuje po południu wiec do pracy zabieram obiad i najczęściej ciepłą kolację. Zupa na pewno jest bardzo gorąca przez około 7 godzin, pod warunkiem napelnienia termosu w całości. Ziemniaki i mięso są ciepłe około 4 godzin, w zależności od dobrego zahartowania termosu wrzatkiem przed włożeniem jedzienia i stopnia wypełnienia termosu.Im mniej ciasne upakowanie i wiecej wolnej przestrzeni w termosie, tym gorzej trzyma ciepło. Smak troszkę zmieniony niż jedzinie przygotowane na bieżąco. Mimo tego wole termosy niż odgrzewanie w mikrofalówce.
Próbowałam kilku innych termosów, ale żaden nawet nie zblizył się jakościowo do Esbitów.
Wysłana -
Esbit dobra firma, jak cchesz mozesz poszukać termosów z grzałkami mozna je podłaczyć do prądu i podgrzać zawartość.
Wysłana -
Dzieki kupiłem tak jak doradzaliście firmy Esbit 1l za 99zł na all....mam nadzieje ze zda egzamin bo te co miałem po 40zł to tragedia
Wysłana -
Daj znać jak z trzymaniem ciepła, sam miałem taki no name kiedyś i porażka.
Wysłana -
Ja jednak twierdzę,że najlepiej mieć różne wielkośći. Ja najczęściej używam 0,5 l, do którego mieści się moja obiadowa porcja ziemniaków/kaszy i mięso.Koniecznie przed tym hartuje termos wrzatkiem parę minut. Jak biorę zupę lub dania z większą ilością warzyw na ciepło, idealny jest 0,75. Jak bym wrzuciła te ziemniaki i mięso do 1 litrowego, to pewnie słabo trzymałoby ciepło, bo za duzo wolnej przestrzeni by było. W przypadku zupy i całkowitego wypełnienia termosu, to nawet nie hartuję termosu wrzątkiem, bo po kilku godzinach zupa jest tak gorąca,że nie da się jej jeść. Wg mnie trzeba dobrać termos do wielkości porcji, jakie się bierze.
Wysłana -
W instrukjci termosu raczej powinno być napisane to hartowanie, w moim było ale i tak lipa.
Wysłana -
Anubis, Esbit się u Ciebie nie sprawdził ? Cóż, ja mam 4 termosy tej firmy , wszystkie spełniaja swoją rolę, jesli chodzi o trzymanie ciepła. Tak jak pisałam wczesniej najstarszy ma 6 lat, kolejny 5, a dwa najmłodsze -ponad 2 lata. Jedyna wada to to,że te nakjstarsze trochę mało estetycznie wygladają z zewnatrz, bo sa zniszczone. Tu firma mogła się bardziej postarać o jakąs bardziej odporna powłokę...
Wypróbowałam co najmniej dwa inne rodzaje termosów, w tym polecany także na forum firmy Promis.U mnie to była porażka, chociąż w necie znalazłam pozytywne recenzje. Zdecydowałam się na zakup Promis-a, bo ma inne wymiary niz Esbity i wydawało mi się,że bedzie lepszy na dania typu mięso i ziemniaki. Niestety posiłki juz po 4 godzinach były zimne. No, ale może ja trafiłam na felerny egzemplarz ...
Wysłana -
Nie mówię o Esbicie, zwykły no name miałem że tak powiem, coś takiego
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź