DOPPELHERZ Aktiv Na wątrobe
Opis
- Wspomaga i reguluje pracę wątroby.
- Przyspiesza odnowę komórek wątroby.
DOPPELHERZ Aktiv Na wątrobę.
Wyciąg z karczochów działa regulująco i wspomagająco na pracę wątroby.
Cynaryna zawarta w wyciągu z karczochów przyspiesza odnowę komórek wątroby.
Wykazano w wielu badaniach, że wyciąg z karczochów pobudza wydzielanie żółci przez wątrobę, co ułatwia usuwanie zbędnych produktów przemiany materii.
Karczochy zmniejszają również szybkość trawienia pokarmów (w tym tłuszczu), regulują procesy trawienne, a jednocześnie przyspieszają wydalanie cholesterolu z organizmu. Dzięki temu wyciąg z karczochów wpływa pozytywnie na funkcjonowanie wątroby i układu krążenia. Jest to szczególnie istotne w przypadku ciężkostrawnej diety - dla uregulowania gospodarki tłuszczowej organizmu.
Karczoch jest stosowany tradycyjnie w kuchni śródziemnomorskiej oraz do produkcji preparatów ochraniających wątrobę.
Kwasy tłuszczowe omega-3, pochodzące z ryb arktycznych (np. z łososia norweskiego) wzmacniają działanie wyciągu z karczochów w regulowaniu gospodarki tłuszczowej. Działają korzystnie na stan naczyń krwionośnych serca i mózgu. Wpływają obniżająco na poziom trójglicerydów i regulująco na proporcje "dobrego" i "złego" cholesterolu we krwi.
Witaminy B5 (kwas pantotenowy) i B6 wspomagają metabolizm wątrobowy. Witamina E jest przeciwutleniaczem, który chroni komórki wątroby przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.
Zalecane dawkowanie
Zażywać jedną kapsułkę 2 razy dziennie podczas posiłku lub zaraz po posiłku, popijając wystarczającą ilością płynu. Nie rozgryzać.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE DOPPELHERZ Aktiv Na wątrobę
Porcja 2kap.
Ilość porcji w opakowaniu 15
Opakowanie 30kap.
Zawartość jednej porcji zaw:
Wyciąg z karczocha zwyczajnego (Cynnara scolymus L.) 256mg
Olej z łososia (olej rybi zawierający min. 30 % kwasów tłuszczowych omega-3 1000mg
Witamina E 11,8mg
Kwas pantotenowy (wit. B5) 3mg
Witamina B6 2mg
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]