SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Meksykański garnek – wołowina

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4390

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Prosty przepis na wołowinę gorszej jakości.

- pół kilo wołowiny(rostbef albo inna gulaszowa)
- pomidory, papryka, cebula w dowolnej ilości wedle uznania
- puszka fasoli czerwonej
- sok pomidorowy 300ml
- czosnek 3 ząbki
- sól, pieprz, papryka słodka, liść laurowy
- tłuszcz do podsmażenia (20g)
- jak ktoś chce na ostro to dodać jakąś ostrą przyprawę albo sos

Rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną w kostkę wołowinę, posolić lekko i popieprzyć, podsmażyć 10-15 min żeby zmieniła kolor z każdej strony. Wrzucić warzywa grubo porąbane, podlać sokiem pomidorowym, przyprawić (łyżeczka papryki, pół łyżeczki pieprzu, 3 liście laurowe) przykryć, doprowadzić do wrzenia i dusić aż wołowina zmięknie (około 1h). Fasolę i czosnek dodać po 45min duszenia. W razie konieczności podlać wodą lub sokiem pomidorowym. Pod koniec duszenia odkryć i zredukować by nie wyszła z tego zupa tylko zwarty sos.
Z kaszą lub z ryżem podawać.

BTW w całości
1004 / 107 / 51 / 29










Zmieniony przez - grrubas w dniu 2012-08-30 17:41:57
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
było pewnie ze 100x.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 606 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10405
ale ja dam soga bo jest z kaszą a ja teraz prawie samą kaszę jem i na pewno spróbuje

Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94878 Napisanych postów 364876 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670325
robie podobnie ale ja dodaje jeszcze kurczaka i jest wołowina z kurczakiem

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
ja też, ale bez fasoli + pomidory w proszku, fajnego smaku nadają.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Koniu151
ja też, ale bez fasoli + pomidory w proszku, fajnego smaku nadają.


Dobrze, że nie wołowina w proszku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 389 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 83124
A właśnie się zastanawiałem co jutro zrobię...masz soga za fatygę.

"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1380 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 46815
ja wczoraj zrobilem ale z pomiorow bez skorki i dodalem tam jeszcze jakas mieszanke groszku fasolki kukurydzy itd i po ugorowaniu dalem do makronu spagetti

Zmieniony przez - awax w dniu 2012-08-31 18:01:58

dyslektykiem jestem :)
you have the big biceps:D
biceps is small dick its bigger:D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zrobie se
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karkówka z groty solnej

Następny temat

Karkówka w curry

WHEY premium