SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wołowina z kokosem i fasolka szparagową

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2222

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1173 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10582
wołowina z fasolką szparagową i kokosem

przepis z serii "kokos pasuje do wszystkiego"

co potrzeba: (z założenia na 2 porcje)

wołowina (ja dałam prawie 0,5kg)
cebula
ząbek czosnku
olej kokosowy
wiórki kokosowe
pół puszki mleczka kokosowego
pieprz, sól, ziele angielski, liść laurowy, trawa cytrynowa, suszona ostra papryczka

Wołowinę kroimy w paseczki,wrzucamy na chwilę na mocno rozgrzany olej kokosowy i jak tylko odrobinę się "zetnie" zalewamy wodą. Dodajemy zmiksowaną cebulę i czosnek, kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy, rozkruszoną ostra papryczkę i trawę cytrynową. Dusimy aż mięcho będzie mięciutkie. W tym czasie można wrzucić fasolkę do parowaru, lub po prostu pod koniec duszenia dodać do mięcha. Można również pod koniec dodać czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy mleczko kokosowe, sól, i wiórki kokosowe i chwilkę dusimy wszytko razem. Potem próbujemy i uważamy żeby nie zjeść wszystkiego od razu i mówimy omnomnom
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
BTW, foty

Stop wishing start doing

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Almette/twaróg na kanapki

Następny temat

Zupa-krem z miesem mielonym i porami [LC]

WHEY premium