Chciałabym prosić Was o pomoc, w poprawie sylwetki – czyli zrzuceniu tłuszczu i zbudowaniu mięśni. Ze sportem jestem za pan brat, z WFu zawsze miałam 6 i generalnie nie boję się wysiłku. Ćwiczę na siłowni (krótko), od 2 lat trenuję Capoeirę i jeszcze do niedawna – siatkówkę.
Od jakiegoś czasu interesuje mnie fitness i myślę, że kiedyś chciałabym spróbować swoich sił w zawodach. Oczywiście jeszcze dłuuuuuuuuga droga przede mną . Mam nadzieję, że pomożecie mi skutecznie zacząć .
Wiek : 17
Waga : 62
Wzrost : 164
Obwód w biuście : 95
Obwód pod biustem : 79
Obwód talii w najwęższym miejscu : 73
Obwód na wysokości pępka : 84
Obwód bioder : 89
Obwód uda w najszerszym miejscu: 55
Obwód łydki : 36
W którym miejscu najszybciej tyjesz :
W którym miejscu najszybciej chudniesz :
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często)
Co lubisz jeść na śniadanie:
Co lubisz jeść na obiad :
Co jako przekąskę :
Co jako deser :
Ograniczenia żywieniowe :
Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne :
Preferowane formy aktywności fizycznej :
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty :
Stosowane wcześniej diety :
Mam możliwość (z której korzystam ) chodzenia na domową siłownię, wyposażoną we wszystko co najważniejsze , czyli: ławeczkę regulowaną, gryf prosty, gryf łamany, sztangielki, modlitewnik i około 150kg żelastwa podzielonego na krążki od 1,25kg do 20kg.
Zaczęłam trenować jakieś pół roku temu, jednak było to bardzo niesystematyczne i można powiedzieć, że dopiero od miesiąca ćwiczę „na poważnie”.
Na dzień dzisiejszy, na siłownię mogę przeznaczyć 4 dni w tygodniu – poniedziałek, wtorek, piątek i sobotę. W środę mam trening Capoeiry.
Jak powinnam ułożyć trening, aby jak najoptymalniej wykorzystać ten czas?
Myślałam nad czymś takim:
6 tygodniowy FBW typu - 15 – 10 - 5
Poniedziałek – FBW
Wtorek – interwały (tabata)
Piątek – FBW
Sobota – interwały (tabata)
Moje możliwości dietetyczne, są niestety bardzo ograniczone, ponieważ w domu mi się nie przelewa, a poza tym muszę słuchać rozkazów mamy. Przez to mam bardzo niewielki wpływ na to, jakie produkty znajdą się w lodówce .
Jakie proporcje makroskładników powinnam zastosować?