SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Karkówka w chrzanie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6472

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862


Na jedną porcję:
- plaster karkówki 200g, nie rozbity
- chrzan tarty 100g
- filiżanka bulionu wołowego 150-200ml
- sól, pieprz, pół łyżeczki smalcu

Chrzan najlepiej znaleźć bez dodatków takich jak cukier, mi się nie udało. A najlepiej zetrzeć samemu, ale ja nie dysponuję takim czasem obecnie. Wymieszać z bulionem.
Karkówkę opruszyć delikatnie solą i pieprzem i podsmażyć na symbolicznej ilości smalcu lub oleju. Na sporym ogniu po góra 2 minuty z każdej strony. Zalać sosem i po zagotowaniu zmniejszyć ogień. Pyrkać tak z 30 min pod przykryciem. Czasem przemieszać. Gdyby poziom sosu był za mały dolać trochę gorącej wody. Powinien być na równi z mięsem. Na koniec wyjąć mięso, zwiększyć ogień, zredukować sos i polać mięso.


Nie lubię chwalić swojego ale to jest naprawdę kozackie danie, jak by mi to dali w restauracji to byłbym w pełni zadowolony. Niewiele pracy, karkóweczka mięciutka, sosu starczy spokojnie na worek ryżu czy kopę ziemniaków. Polecam z kiszona kapustą.











Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
jak dla mnie tego chrzanu za dużo, lubię, ale w małej ilości.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2101 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 113142
Jak dla mnie rewelacja. Bardzo smaczne a do tego tak mało pracy przy tym, robiłem już 2 razy i polecam :D Ja daję trochę mniej chrzanu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12
a ja kupuję http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/4182_26518.htm piekę i tyle:D bez dorabiania filozofii do grillowania:)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Roladki rybne z mozzarellą

Następny temat

Jagodowe szaleństwo

WHEY premium