SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

"Bułki z wędliną" do szkoły / pracy / w trasę

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15720

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9194
Drugie podejście - znów nieudane. Kamyczki. Ciasto rosło pięknie, układało i formowało się pięknie, jednak po włożeniu do piekarnika bułeczki oklapły i kamyczki :D

Wszystko wg przepisu, mąka identyczna jak Twoja.

Na zdjęciu widzę chyba mąkę pszenną w garnku, ale w składnikach nie ma. Może to jest powód. Dodajesz pszenna mąkę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Użyłem tylko mąkę razową, nie używałem pszennej. Może po prostu ten przepis nie spełnia Twoich oczekiwań. Te bułki nie będą takie jak ze sklepu, ale da się ugryźć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 176 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4549
Godzina to za dlugo, spalily sie od dolu. :/
A co powiecie na zastapienie wody mlekiem? W przepisach internetowych prawie zawsze jeset mleko zamiast wody.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 20232
grrubas co do tego cukru to probowałeś bez niego?? Ja kiedyś zawsze piekłam zwykłego chleba i bez żadnego cukru, to pięknie wyrastał. pytam tak z ciekawości
pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Również próbowałem kiedyś zrobić te bułeczki i wszystko szło dobrze dopóki nie włożyłem ich do piekarnika i nie zacząłem piec. Efektem końcowym były "bułki" o wysokości 1cm, trochę spieczone z zewnątrz i wilgotne w środku Drugi raz nie odważyłem sie próbować a chętnie bym zjadł takie bułeczki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
dani32
nie nie próbowałem bez cukru, jak robię chleb na zakwasie to wtedy cukier niepotrzebny ale jak na drożdżach to daję trochę cukru.

REVEN-33
też raz mi nie wyszły, no niestety trzeba samemu wyczuć, prawda jest taka że każdy piekarnik też inaczej piecze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

serek waniliowo-twarogowy

Następny temat

[LC] Sałatka z łososia, sera z sosem francuskim

WHEY premium