SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pytanko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1039

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 244 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4788
Czy pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu ma tyle samo kalorii co gotowana?Czy ma to znaczenie przy diecie na rzezbe?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 699 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 19721
a można coś usmażyć nie na tłuszczu??? wrzucić mięcho na patelnie i git!!
potem nie zeskrobiesz mięcha z patelni!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
przy gotowaniu wiecej sie wygotowuje tłuszczyku ale podobne proporcje

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 244 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4788
A slyszeliscie o patelniach teflonowych?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Moim zdaniem, jeśli przy smażeniu nie dodaje się żadnego składnika (np. tłuszczu) to wartość kaloryczna się nie zmieni w stosunku do surowej, no bo w jaki sposób? Mięso podczas smażenia kurczy się, ale poprzez ubytek wody, więc strat kalorii również nie powinno być.
Smażyć bez użycia tłuszczu można również w naczyniach ze stali nierdzewnej o specjalnej konstrukcji ścianek i dna - wielowarstwowej (typu Zepter, Amway).

Pozdro
Dareckyy

Ps. przy gotowaniu mogą nastąpić straty witamin i mikroelementów poprzez m.in. wypłukanie przez wodę.

Zmieniony przez - Dareckyy w dniu 2004-09-18 00:46:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 1713 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34542
ja zawsze smaze kurczaka bez tluszczu i patelnia ciagnie juz co najmniej 1,5roku
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

herbata i odchudzanie

Następny temat

oceńcie diete!

WHEY premium