zero szacunku dla formy
...
Napisał(a)
Można jeszcze zrobić piersi z mieszanką chińską i z ryżem. Jeśli Cie interesuje, to mogę też podać przepis. Nie jest trudne i szybko się robi i jest bardzo dobre
...
Napisał(a)
holman massz soga za przepis
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
...
Napisał(a)
Dzięki Sachem
To może napiszę jeszcze o tej chińszczyźnie, może się komus przyda.
Mieszankę chińską kupujesz w markecie. Na jedną torebkę 2, 3 pojedyncze piersi. Jeśli więcej piersi, więcej mieszanki (proporcjonalnie). Mięso kroisz na niewielkie kawałki i wrzucasz na rozgrzany olej w garnku. Jak woda odparuje (mięso trzeba przemieszać od czasu do czasu :) ), wrzucasz zamrożone warzywa i podlewasz wodą (nie musi przykryć wszystkiego). Warzywa się rozmrożą i wszystko opadnie. Można dodać różne przyprawy - sól, przyprawa chińska 5 smaków z Kamisu, czy papryka - jak kto lubi. można tez dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. W tym stanie ma się gotować jakieś 15 minut. Jeśli będzie za rzadkie, posypać delikatnie na wierzchu mąką (trochę) cały czas mieszając, wtedy zgęstnieje. W międzyczasie ugotować ryż. Jeśli się robi podwójną porcję, także można sobie zamrozić - po ostudzeniu powkładać w pojemniczki plastikowe (na przykład po większej margarynie). Później tylko rozmrozić i podgrzewać na gazie.
Robię jeszcze kurczaka w potrawce (z warzywami), ale z tym jest więcej roboty, więc nie proponuję
Pozdrawiam!
To może napiszę jeszcze o tej chińszczyźnie, może się komus przyda.
Mieszankę chińską kupujesz w markecie. Na jedną torebkę 2, 3 pojedyncze piersi. Jeśli więcej piersi, więcej mieszanki (proporcjonalnie). Mięso kroisz na niewielkie kawałki i wrzucasz na rozgrzany olej w garnku. Jak woda odparuje (mięso trzeba przemieszać od czasu do czasu :) ), wrzucasz zamrożone warzywa i podlewasz wodą (nie musi przykryć wszystkiego). Warzywa się rozmrożą i wszystko opadnie. Można dodać różne przyprawy - sól, przyprawa chińska 5 smaków z Kamisu, czy papryka - jak kto lubi. można tez dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. W tym stanie ma się gotować jakieś 15 minut. Jeśli będzie za rzadkie, posypać delikatnie na wierzchu mąką (trochę) cały czas mieszając, wtedy zgęstnieje. W międzyczasie ugotować ryż. Jeśli się robi podwójną porcję, także można sobie zamrozić - po ostudzeniu powkładać w pojemniczki plastikowe (na przykład po większej margarynie). Później tylko rozmrozić i podgrzewać na gazie.
Robię jeszcze kurczaka w potrawce (z warzywami), ale z tym jest więcej roboty, więc nie proponuję
Pozdrawiam!
zero szacunku dla formy
...
Napisał(a)
ja robię tak:
kupuję piersi na pół tygodnia lub nawet na cały, oblewam je olową z oliwek na tyle żeby przyprawy się kleiły przyprawiam wg aktualnego nastroju i trzymam w naczyniu próżniowym ( nawet tydzień się nie psują )w lodówce, wyciągając pojedynczo jak chcę upiec. Piekę w piekarniku w kuchni 20 min. Albo mozesz upiec wszystkie ale wtedy zaraz jak tylko trochę ostygną włóż do jakiegoś pojemnika zamykanego bo inaczej wyschną....
kupuję piersi na pół tygodnia lub nawet na cały, oblewam je olową z oliwek na tyle żeby przyprawy się kleiły przyprawiam wg aktualnego nastroju i trzymam w naczyniu próżniowym ( nawet tydzień się nie psują )w lodówce, wyciągając pojedynczo jak chcę upiec. Piekę w piekarniku w kuchni 20 min. Albo mozesz upiec wszystkie ale wtedy zaraz jak tylko trochę ostygną włóż do jakiegoś pojemnika zamykanego bo inaczej wyschną....
lessie...po prostu lessie
...
Napisał(a)
"Panowie i panie Peponent" Jak to pozory mylą....
zero szacunku dla formy
...
Napisał(a)
Po "panie" miał być przecinek Ja jestem kobietą
zero szacunku dla formy
Polecane artykuły