SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Burger wołowy - jaki wybrać?

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 152

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej, w sklepach typu Lidl można często zobaczyć mięso burger wołowy na sprzedaż. Czy to jest zdrowe mięso, tak wrzucić po prostu na patelke i zjeść do ryżu jako jakas odmiana?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72670 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958472
Niestety, z reguły takie gotowe 'burgery wołowe' i tym podobne dostępne w popularnych sklepach spożywczych - są to produkty słabej jakości.
Najczęściej nie jest to czyste mięso, tylko 60-70% mięsa z mięsopodobnymi dodatkami lub innymi 'wypełniaczami' albo 'ulepszaczami smaku'.

Jak chcesz mieć pewnej jakości, wysokiej klasy i smaczne burgery, musisz zainwestować w najlepszej jakości mięso - tu nie ma wielkiej tajemnicy.
Ja najczęściej udawałem się do ulubionego sklepu mięsnego, wybierałem ładne kawałki mięsa, które na miejscu w sklepie, na moich oczach były mielone. To ich praca i każdy lepszy sklep taką opcję powinien zawierać. W sieciówkach na pewno taka opcja jest w popularnych marketach DINO.

Polecamy również: Burgery wołowe w bułce orkiszowej


Zakładając, że sklep posiada dobrej jakości wyroby mięsne - wiesz co jesz, a zmielone mięso na Twoich oczach, to pewny zakup.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
Witaj,
Sprawdź skład takiego produktu. Im krótszy skład tym lepiej. Ja nie znam tego produktu, więc ciężko powiedzieć, ale moim zdaniem już bezpieczniej kupić mielone mięso z szynki, dodać sól, pieprz i wrzucić na patelnię/grilla

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6270 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Nie są to najlepszej jakości wyroby mięsne, sale oczywiście miejsce w zdrowiej diecie jak najbardziej się dla nich znajdzie. To na co warto jest zwrócić uwagę, to tak jak wspomniał kolega w swojej wypowiedzi powyżej, jak najkrótszy skład takiego burgera. Bez dodatku glukozy, spulchniaczy, wzmacniaczy smaku, czy konserwantów, jak sorbinian potasu.

Na uwagę również zasługuje ilość tłuszczów w nich obecna. 90 procent burgerów ma aż 20 gramów tłuszczów w 100 gramach, więc dla niektórych osób zjedzenie 200 gramów to już więcej, niż połowa dziennego zapotrzebowania kalorycznego na ten składnik odżywczy.

Osobiście polecam burgery cielęce z Lidla. Mają około 10g tłuszczów, ale trudno jest je znaleźć.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
ja tam nieraz wcinam te burgery, z łukowa mi nie podszedł to się nazwywa big burger chyba, wole te z rzeźnika 2x110g za ok 7 zł, ostatnio jakaś wpadka był i znaleźli kawałki plastiku w mięsie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400735
anubis84
ja tam nieraz wcinam te burgery, z łukowa mi nie podszedł to się nazwywa big burger chyba, wole te z rzeźnika 2x110g za ok 7 zł, ostatnio jakaś wpadka był i znaleźli kawałki plastiku w mięsie.


Mikroplastik jest wszędzie, to i makroplastik się znalazł

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sos do ryżu

Następny temat

Więcej dni treningu

WHEY premium