SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BioTech USA - Hydro Whey Zero

temat działu:

BioTech USA

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 13815

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12080 Napisanych postów 160544 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234840



Opis

- Z dodatkiem funkcjonalnego chlorowodorku argininy
- Wysoka zawartość aminokwasów
- Wyjątkowo szybka i łatwa wchłanialność
- Bardzo niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
- Niska zawartość sodu
- Bez dodatkowego cukru
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
- Kremowa konsystencja

Zalecamy Hydro Whey Zero jeśli :

- poszukujesz doskonałego źródła białka; w związku z 92% zawartością białka przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej, zdrowych kości, jak również do wzrostu masy mięśniowej.
- poszukujesz wysokiej jakości produktu białkowego dla uzupełnienia niedoborów białka, ale musisz unikać laktozy z powodu uczulenia.
- poszukujesz suplementu z niemal 100% zawartością białka, w przyjemnych kremowych smakach.
- poszukujesz niemal natychmiastowo wchłaniającego się potreningowego produktu białkowego dla lepszej regeneracji.
- przygotowujesz się do zawodów (sporty sylwetkowe)
- jesteś uczulony na gluten.

Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły. Hydrolizowane białka są mniej uczulające niż inne białka i dlatego są powszechnie stosowane w suplementach białkowych i formułach żywnościowych produkowanych na potrzeby medyczne.

Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wielostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC) i podstawowym składnikiem hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego (hydrolysed whey protein isolate - WPH), zawierającego jeszcze mniejszą ilość węglowodanów i tłuszczów.

Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku , shaker, trochę wody lub mleka. Proszek białkowy jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).

Jeżeli chcesz wyłonić absolutnego mistrza wśród produktów białkowych w proszku, nagroda oczywiście powędruje do ... Hydro Whey Zero, który jest czysty jak śnieg i szybki jak błyskawica! Hydro Whey Zero jest hydrolizowanym izolatem białka serwatki, o 92% zawartości białka, który wskutek hydrolizacji doładuje twoje mięśnie z prędkością światła, zapewniając praktycznie natychmiastowe uzupełnienie aminokwasów. Nie zawiera laktozy, glutenu, ani dodatkowego cukru. Hydro Whey Zero zawiera bardzo mało węglowodanów i tłuszczu, nie zatrzymuje wody, co czyni go dobrym wyborem w trakcie przygotowań, a nawet podczas zawodów. Dodatek aminokwasów przyczynia się do szybszej regeneracji i zmniejszenia bolesności mięśni.




Zalecane dawkowanie

Zmieszać 1 porcję (25 g, 1 miarka = 2 czubate łyżki) z 200 ml wody i pić dwa razy dziennie.




Wartości odżywcze

Porcja 25g
Ilość porcji w opakowaniu 72
Opakowanie 1815g
SKŁADNIKI AKTYWNE Hydro Whey Zero
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 93 kcal
Tłuszcz 0,10 g
- w tym nasycone 0,06 g
Węglowodany 0,13 g
- w tym cukry 0,10 g
Białko 23 g
Sól 0,06 g



SKLEP
https://sklep.sfd.pl/BioTech_USA_Hydro_Whey_Zero-opis34716.html 

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

BioTech USA - Rice Protein

Następny temat

BioTech USA - Protein Gusto - Cheese Soup

WHEY premium