OptipepTM i Isolac® to dwa pośród kilku sztandarowych produktów firmy Carbery, który jest bardzo doświadczonym, międzynarodowym producent z siedzibą w Irlandii. To kraj znanym z wysokiej jakości wyrobów pochodzenia mlecznego. Ogromny nacisk na innowacyjność firmy oraz jej wkład w rozwój badań nad właściwościami białek serwatkowych znajdują przełożenie w tworzeniu przez Carbery produktów spełniających najwyższe światowe wymagania i standardy. (http://www.carbery.com)
Pierwszym z nich jest OptipepTM, będący hydrolizatem białek serwatkowych uzyskiwanym metodami enzymatycznymi. Za najbardziej charakterystyczną cechę OptipepTM uznaje się bardzo niskie, jak na hydrolizat, odczucie smaku gorzkiego po spożyciu produktu. Wysoki stopień akceptowalności organoleptycznej oraz czystość OptipepTM stanowią o jego sukcesie i stabilnej pozycji na rynku żywności kierowanej dla tak wymagających grup konsumentów jak niemowlęta, czy sportowcy. Za Drugi równie popularny i znany na całym świecie produkt Carbery to Isolac®, czyli izolat białka serwatkowego, zawierający minimum 90% białka. Obydwa produkty występować mogą w formie instant, zwiększającej rozpuszczalność produktu. Wspomniany atut wpływa na poprawę estetyki podawanych do spożycia szejków oraz wspomaga wchłanianie składowych produktu przez organizm.