SFD.pl Doping

Dodaj odpowiedź

TRT Dyskusja i porady dla początkującego .

Wysłana -
Witam chciałem się dowiedzieć to i owo na temat HRT . Zamierzam zacząć gdyż chcę poprawić swoje samopoczucie i libido wiadomo z wiekiem wszystko powoli umyka . Chciałbym się dowiedzieć gdyż planuję dawki 1amp omki co 2 tyg plus systematycznie hcg . Chciałem się dowiedzieć jak najlepiej polecieć z badaniami by dobrać pod siebie odpowiednią dawkę i czas podawania plus trzymanie w ryzach estrogenu .

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
http://www.sfd.pl/]]]_ANKIETA_[[[_/_REGULAMIN_DZIAŁU_DOPING-t909463.html wypelnij na poczatek to
Wysłana -
1. WIEK:34
2. WAGA:112
3. WZROST:199
4. WYMIARY:
-biceps:40
-klatka:109
-udo:68
-talia:93
5. STAŻ NA SIŁOWNI:10l treningi raz 2 razy w tyg nie kulturystyka
6. DIETA:
-białko:190
-węglowodany:300
-tłuszcz:90
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak
8. TRENING:4-5 razy w tyg
9. CEL CYKLU:
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:18/20 dokładnie nie wiem
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):budowa normalna łysienie na głowie
13. STAN ZDROWIA:dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA:łysienie na głowie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:105
-martwy ciąg:130
-przysiad:180/190
Wysłana -
Masz jakies badania porobione???
Wysłana -
Właśnie, jak z badaniami, teściem np? Może wynik dajmy na to będzie w górnej normie jeszcze i nie tam należałoby szukać przyczyny problemów?
Wysłana -
Tak badania mam . Estradiol 83,63 pmol/l 28 — 156
Progesteron ↑ 1,16 nmol/l 0,159 — 0,474
Prolaktyna ↑ 571,1 mU/l 98 — 456
Testosteron 16,11 nmol/l 9,9 — 27,9
FSH 5,64 U/l1,5 — 12,4
LH 6,18 U/l1,7 — 8,6
Na poczatku miałem test 9,9 u lekarza przez 12 m byłem na clomidzie bo to miało według niego pomóc po zaprzestaniu test spadł do 14 i się wacha ale samopoczucie dlaej bywa słabe spacie w ciągu dnia zamułka nic się nie chce itd . Cukier i inne badałe i jest ok . Prolka już zbita cabaserem .



Zmieniony przez - lukaszek19831 w dniu 2018-01-07 18:37:18

Zmieniony przez - lukaszek19831 w dniu 2018-01-07 18:38:09
Wysłana -
Jak prolke zbiłeś to badania masz dobre . Test jest dość wysoko , badałeś testosteron wolny . Progesteron masz podniesiony ale dużo ludzi dziś tak ma i nic nie odczuwa niepokojącego. Szukasz coś na zamulenie zbadaj cały panel tarczycowy wraz z USG tarczycy lub badanie w kierunku insulinoodporności . Mnie htz wyciągło z zamóły i wiecznej senności ale teść leżał a prolka była w kosmosie .
Wysłana -
lukaszek19831

samopoczucie dlaej bywa słabe spacie w ciągu dnia zamułka nic się nie chce itd . Cukier i inne badałe i jest ok . Prolka już zbita cabaserem .



A sprawdzałeś tarczycę? Brak energii, ospałość i obniżone libido to również symptomy niedoczynności tarczycy.

PROŚBA: Pozwolę sobie w twoim wątku wrzucić ogólną sugestię do modów, adminów i starszych stażem(Krzykacz, Łodzianin i inni). Może warto stworzyć jakiś stały "podwieszony" wpis dotyczący TRT? Myślę że to temat bliski każdemu facetowi, przed i tym bardziej po "40"stce. Kiedyś temat tabu - ale z czasem spowszednieje niczym dziś kulturystyka/fitness. Sam po 8-10 latach przerwy od sterydów przypomniałem sobie jak to jest na teście i żal schodzić. Nie oszukujmy się - TRT czeka większość z nas.. jak nie z powodów zdrowotnych to psychologicznych(komfort życia) Pomyślcie o tym.. taki zbiorczy temat który byśmy rozwijali może się przydać.
Wysłana -
Tak sprawdzałem tarczycę i wszystko jest w porządku . Progesteron o dziwo mam tak wysoko po provironie . Zawsze byłem żywy pełen energi a teraz dętka i po prostu chcę spróbować jak będzie na trt jeśli nic sie nie zmieni to po prostu odblok i szukanie innej przyczyny .
TSH 2,380 mU/l 0,270 — 4,200 a1 - 13:39
Tyroksyna wolna FT4 14,25 pmol/l 12 — 22
Trijodotyronina wolna FT3 4,67 pmol/l 3,1 — 6,8


Zmieniony przez - lukaszek19831 w dniu 2018-01-07 21:25:36
Wysłana -
Trt to raczej dla osob z mocno obnizonym testem. Widzialem badania gdzie podawano bodajze 50/100/200mg tygodniowo i przy 50mg naturalny testosteron zostal zablokowany a ten podawany z zewnatrz byl jeszcze nizszy od wstepnego.

Dlatego jakbys sie decydowal mimo iz nie w tym tkwi problem to wydaje mi sie ze dawka wieksza niz 200 na 2 tygodnie.
Wysłana -
Dla tego będę 1 Amp na 2 tyg .sprawdzę jak to będzie wyglądało i po jakimś czasie podejmę dalej decyzję czy zostać czy odblok i szukanie dalej .swoją drogą po jakim czasie zrobić badanie po 1 strzale ?


Zmieniony przez - lukaszek19831 w dniu 2018-01-08 15:40:30
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź