SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Tłuszcz na masie - margaryna

Wysłana -
Witam, chciałem zapytać, bo np jajecznicę robię na margarynie, albo polewam sobie makaron z serem, żeby nie było tak sucho.
I wiadomo margarynę trzeba roztopić, więc takie pytanie:

Skoro 50g margaryny ma 361kcal i 40g tłuszczu to po roztopieniu wiadome, że powstanie mniej, ale czy wartości odżywcze ulegną zmianie czy nie?

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Margaryna jest produktem, który nie powinien znaleźć się w zdrowej diecie. Polecam zamienić ją na inne źródło tłuszczu. Np. masło. Wartości odżywcze nie znikają.


Zmieniony przez - domer w dniu 2018-07-11 19:12:07
Wysłana -
Weź garnek na wagę, wytaruj go, wrzuć 50g margaryny, rostop ją na ogniu, potem psotaw ją z powrotem i zobaczysz ile tej rozpuszczonej margaryny jest.

Polewanie czegokolwiek masłem nie jest dobrym wyjście, nie dziwie sięze makaron z serem jest niedobry, mnie też by nie smakował.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź