składniki:
150g makaronu (najlepiej razowego)
150g filetów rybnych(ok.2 szt. średniej wielkości), mięsa(wcześniej ubitego)
warzywa w zależności jak dużo ktoś lubi (ja dowalam całą mrożonkę 450g)
Kostka rosołowa
5-10g oliwy (dowolnej)
Przyprawy nie są konieczne chyba że nie użyjesz kostki
makaron wrzucić do gotującej się osolonej wody
Rozgrzać tłuszcz na patelni ale nie za bardzo, wrzucić rybkę i podsmażyć po 20s z każdej strony następnie wsypać warzywa rozkruszyć kostkę całość zalać wodą, przykryć szczelnie i zmniejszyć ogień na kuchence
po kilku 3-4 minutach wyjąć rybkę(inaczej się rozleci) warzywka zamieszać i poddusić jeszcze ze 2 min.
W tym czasie makaron już doszedł całość na talerz w kolejności jak kto lubi i można wsuwać
Zmieniony przez - grzechmek w dniu 2009-06-09 13:22:17
Zmieniony przez - grzechmek w dniu 2009-06-09 13:23:08