SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Sos pomidorowy, pytanie

Wysłana -
Hejo, obiło mi sie o uszy, ze polecacie robić sos z pasaty pomidorowej..
Planuje zrobić sobie makaron z takim sosem, ale mam pytanie jak to wypada smakowo czy taka pasate trzeba jakoś jeszcze dopracowiac? No i czy jest ona wystarczająco gęsta?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Dopraw po swojemu
Daj czosnek i cebule
Do tego pieprz sos sojowy jakas bazylie i oregano.
Jak byl by za rzadki wez lyzeczke skrobi ziemniaczanej rozmieszaj w 100 ml wody i dalej do sosu.
Wysłana -
spotkałem się też, że kilka razy miałem mocno kwaśną passatę to można dosłodzić słodzikiem lekko
Wysłana -
możesz ją przesmażyć chwilę z cebulką i czosnkiem, doprawić j/w, żeby nieco wody odparowało. ja czasem dodaję też łyżkę keczupu do sosu
Wysłana -
Ja zawsze daje papryke ostra,czosnek,pieprz,wkrajam cebule ale jw czyli pokombinuj zobacz co Ci pasuje
Wysłana -
ja robie np. tak http://www.sfd.pl/Kotleciki,_pulpety_z_fileta_z_indyka_w_sosie_pomidorowym__prosto_i_smacznie-t1140155.html 
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź