Serowy filet z piersi kurczaka by MissInvincible





Składniki:

- 600 g filetów z piersi kurczaka
- 80 g parmezanu
- dwie czubate łyżki jogurtu greckiego
- sól, pieprz

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza.
Jeśli filety są spore, należy przeciąć je na pół. Następnie przykryć filety folią spożywczą i rozbić tłuczkiem, żeby miały ok 1-1,5 cm grubości. Posypać solą i pieprzem.Jogurt wyłożyć na talerz. Parmezan zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Filety obtaczać w jogurcie a następnie w parmezanie. Ułożyć na tacce lub w naczyniu żaroodpornym i piec ok 15 minut, do zrumienienia.
Można zwiększyć ilosćć parmezanu i jogurtu i obtaczać podwójnie, będzie jeszcze smaczniejsze