SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Salted caramel brownie bez pieczenia by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5485

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Salted caramel brownie bez pieczenia by MissInvincible







Składniki:

-280g batata w skórce
-100g banana
-20g ciemnego kakao
-20g wheya czekoladowego
-20g mielonych migdałów
-10g mąki kokosowej
-20g czekolady 85%

Karmel:
-50g daktyli suszonych
-20g wheya o smaku słonego karmelu lub inny
-sól

Wykonanie:

Z daktyli wyjąć pestki, porwać na kawałki, zalać wodą i odstawić na przynajmniej całą noc. Odlać wodę, dodać whey, szczyptę lub dwie soli i zblendować na gładką masę.
Batata ''upiec'' w mikrofali. Wstawić na ok 6minut, przewrócić w połowie "pieczenia". Następnie przekroić na pół i wyjąć łyżką ze skórki. Czekoladę rozpuscić -
najszybciej wrzucić do kubeczka, zalać 2 łyżkami wody i podgrzać w mikrofali. Batata zblendować z bananem, wheyem, kakao, migdałami, rozpuszczoną czekoladą i mąką kokosową.
Wylać do małej formy - u mnie prostokątne, ceramiczne naczynie. Na wierzch wylać masę karmelową. Wstawić do lodówki na całą noc lub do zamrażarki i wyjąć ok 30min przed podaniem.

Makro dla całosci (6 kawałków)
963,0 kcal B:48,9 g W:132,9 g T:26,2 g




2

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
to brownie wygląda obłędnie :O
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4502 Napisanych postów 35782 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263052
O matko ... co za sztos !!!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 1457 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 29662
Zrobiłem i będę robił minimum raz w tygodniu. Na redukcji (z resztą poza też) to ciacho to kosmos !
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Masz może fotkę ?

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 1457 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 29662
Miałem zrobić ale zjadłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
Och, mam ochotę zrobić, ale nie używam odżywek. Co zamiast....?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Może spróbuj mleko w proszku albo mąkę jakąś orzechową

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 50 Wiek 3 lata Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 9083
Dziękuję, będę kombinować, zrobię za jakiś czas bez polewy na próbę. Na razie w kolejce brownie z cukinii oraz Twój sernik z bananów, za którym się stęskniłam.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214364
GrUbYgr
Zrobiłem i będę robił minimum raz w tygodniu. Na redukcji (z resztą poza też) to ciacho to kosmos !

cieszę się, że smakowało!

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 1457 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 29662
Jedno pytanie tylko. Mi konsystencja już po nocy spędzonej w lodówce wyszła dość rzadka. Dodać trochę więcej mąki kokosowej która dobrze wchłania wilgoć żeby ciacho było bardziej zbite ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Spód do omletów i pizzy

Następny temat

Filet z pstrąga z miętowym groszkiem by MissInvincible

WHEY premium