Nie znalazłem takowego przepisu tutaj w dziale, a wydawało mi sie że ktoś juz taki/podobny dawał
Składniki :
- 4 jaja ugotowane
- 2 puszki tuny ( miałem tylko w oleju )
- 4 małe ogórki kiszone lub 2 duże
- duża cebula
- 2 woreczki ugotowanego ryżu (ok 200g/250g przed ugotowaniem)
- keczup i majonez jako dodatki
Jajka, ogórki i cebule kroimy w kostkę, przy czym jajko i cebulę bardzo drobno
w między czasie powinniśmy mieć ugotowany ryż
tuna też juz gotowa do ostrego startu
a teraz końcowe wykonanie
do głębokiego naczynia na spód lejemy odrobinkę keczupu i nakładamy jedną warstwę z ok 1/3 ryżu , na to nakladamy zawartość jednej puszki z tuną na to posiekane jajka a na to cebulę po czym nakładamy na to cienką warstwę majonezu a na to z kolei ogórka kiszonego którego znów przykrywamy kolejną częścią ryżu na ryż nakładamy znów 2gą puszke tuny , wsypujemy drugą połowe jaj, cebuli polewamy keczupem na to reszta ryżu i na wierzch pozostałe ogórki
to chyba wszystko