SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

SZISZ KEBAB

Wysłana -




- mięso mielone wołowe [ja kupuje wołowinę miękką ]1 kg
- cebula 1,5 sztuki
-jajko 2 sztuki
- czosnek 4 ząbki
- przyprawa do gyrosa i kebabu 4 łyżki
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
-patyczki do szaszłyków


Do miski wrzucamy mięso, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Dobrze wyrabiamy i przykrywamy, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i dodajemy jajka i ponownie wyrabiamy.

robimy małe kiełbaski nadziewamy patyczek i jazda do rozgrzanego piekarnika na 30-40min

dla mnie kozak, jak chcecie taki zolty ryz to polecam gotowac go w kukurmie
pzdr

Zmieniony przez - Fawkes w dniu 2009-09-08 19:01:21
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
oczywiscie pieczemy na blaszczce do pieczenia wylozonej folią aluminiową skropioną oliwą i potem jak ulozymy szisz kebaby to delikatnie pedzelkiem smarujemy
Wysłana -
sog jak nic !!!
Wysłana -
Niezle Takie mielone wyjda chyba nie?
Wysłana -
zbite mielone na patyku
Wysłana -
extra sog się należy!!! trzeba będzie spróbować na dniach :)
Wysłana -
sog sie nalezy

kiedys wypróbuję
Wysłana -
takie hamburgery jak nie dasz patyka
sog za pomysl
Wysłana -
nie dasz patyka i wszystko sie rozlatuje a jaka dasz elegancko się smaży/piecze i dobrze się wyjmuje potem bo sie trzyma, patyczek mozna skrocic na odpowiednią długość, ale ja zawsze nakładam tyle mięsa zeby było odpowiednio
smacznego
Wysłana -
przetestuje,dobrze wygląda
Wysłana -
fajnie wygląda - sog
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź