Własnie zjadłem obiad i zapodaje pomysł.
Sola
Ser podpuszczkowy Salami tłusty
Cebula
Kasza gryczana
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Czosnek
Sól
Pieprz
Sole skropic sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem.Kasze gryczaną ugotować(w osolonej wodzie).Cosnek posiekać.Cebule podzielić na 2 cześći i jedna pokroić w piórka a druga w kostke osobno zeszklić na oliwie z oliwek(ja czerwona cebule pokroiłem w piórka i do niej dodałem czosnek a białą w kostke).Sole ułozyc na patelni wyłozonej folia aluminiowa i piec 10 min w nagrzanym miekarniku do 190 stopni.Po 10 minutach ułożyć na niej podsmażona cebule pokrojoną w piórka z dodatkiem czosnku i piec kolejne 10 min.Wyciagnać sole i połozyc na niej plasterek sera żółtego i na 30 sek. włożyc do piekarnika.Kasze ugotowana połączyc z cebula i doprawić do smaku.
Lepiej było by do tego dani użyć jakiegoś chudego sera.Dobrym dodatkiem myły by brokuły gotowane ale niestety nie miałem w domu a musiałem na szybko sobie zrobić obiad.
Sola + dodatki
Białko 21,7
Tłuszcz 9,4
Wegle 3
Gdy dodamy kasze:
B 40,7
T 13,9
W 111
Jak juz pisałem elegancko by było dodać brokuły
Myśle ze danie ok ~~~~~~
Zmieniony przez - vigor11 w dniu 2009-09-18 13:39:11
No risk no fun ... ;)