SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Rostbef Wolowy problem

Wysłana -
Witam. Zakupiłem dzisiaj około 0,5kg rostbefu wołowego. Szukam jakiegoś ciekawego przepisu. Ważne żeby nie był jakiś skomplikowany, bo nie mam jutro zbytnio czasu na jakieś wykwintne żarełko.Czekam na jakieś ciekawe propozycje. Dodam tylko, że Jestem na masie, ale też żeby w waszych propozycjach nie było 100g produktu w czym 80g tłuszczu... :p
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Stek
Wysłana -
Rostbef świetnie nadaje się do pieczenia, najlepiej w niskiej temperaturze: solisz, pieprzysz grubym pieprzem, nacierasz musztardą. Wrzucasz do pieca rozgrzanego na 180*c, po 5 minutach zmniejszasz temperaturę do 60*c i pieczesz jeszcze ok godzinę w zależności czy jest cienki czy gruby. Po upieczeniu niech odpocznie z 10 minut zanim przekroisz. Można też rzucić od początku na temperaturę 60-70*c i piec ok 4-6h. Jeśli masz sondę to nastawiasz na 57*c w środku. pozdro!





Zmieniony przez - major161 w dniu 2018-01-19 00:18:42
Wysłana -
po prostu stek z patelni, ktoś ostatnio na forum polecał (chyba georgu, ale nic nie daję uciąć) aplikację na telefon z Sokołowa, gdzie wprowadza się grubośc, rodzaj mięsa itp. i ponoć wychodzą perfekto
Wysłana -
Si, to ja Aplikacja rzeczywiście rewelacyjna
Wysłana -
Dużo jest teorii na temat tych steków. Nie zasalać przed smażeniem, inni mówią że zasalać. Naczytałem się tyle, że zgłupiałem więc zrobiłem po swojemu. Doprawiłem solą, oraz pieprzem, trochę bazylii + oregano (nie dużo). Surówka z kapusty pekińskiej, pomidory, ogórek świeży. Do tego zrobiłem dip coś a'la sałatka Colesław, tylko że bez majonezu. Ryż się gotuje, zobaczymy jak te mięsko się "zgrilluje" na patelni grillowej. Dzięki wariaty za rady, w przyszłości pewnie skorzystam z jakichś waszych ciekawych pomysłów. Dziś na szybko, bo czasu mało.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź