- mięso mielone z piersi indyka 250 g;
- torebka ryżu 100 g;
- pół papryki czerwonej, pół zielonej, kilka pieczarek, jedna duża cebula, pół puszki kukurydzy konserwowej;
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka.
Sposób przyrządzania:
Podsmażyć mięso z cebulą na oliwie lub PAMie ciągle mieszając, żeby było jak najdrobniejsze (ok. 10 minut). Dodać pokrojone w kostkę pozostałe warzywa i kukurydzę - dusić pod przykryciem ok. 5-10 minut. W tym czasie ugotować torebkę ryżu i odsączyć z wody. Dodać do pozostałych składników i smażyć jeszcze ok. 10 minut, doprawić do smaku. Przed podaniem można polać ketchupem
Wartość odżywcza w porcji:
kcal - 700
białko - 40 g
węglowodany - 130 g
tłuszcz - 9 g