SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Przepis na wołowinę z kaszą

Wysłana -
Witam. Czy moglby ktos podac jakis przepis na wolowine z kasza który można w miarę szybko przygotować? Kurczaka z ryzem przygotowuję w taki sposób:
Na patalnie wrzucam 100 g kurczaka pokrojonego w kostke i dusze pod przykryciem 25-30 min. W tym czasie gotuje ryż. Na koniec do kurczaka dorzucam ugotowany ryz i ok. 3 łyżek sosu slodko kwaśnego wszystko mieszam na patellni przez jakies 2-3 min. I teraz chodzi mi o to zeby z wołowiną robic podobnie tylko ze przydalby sie jakis inny sos bo slodko kwaśny to srednio mi sie widzi i ewentualnie jakies warzywa. Z góry dzieki za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
z wołowiny możesz zrobić steka i po prostu kasze osobno, a jak w wersji z sosem to szybko będzie ciężko, bo wołowinę trzeba trochę podusić, żeby była miękka, krucha i przepyszna
Wysłana -
A mialem nadzieje ze wystarczy tyle co kurczaka 20- 30 min. Ale stek chyba tez spoko sprawa najwyzej pokroje w kostke i wymieszam z kaszą.
Wysłana -
Jak wyżej. Szybka wołowina to stek. Ewentualnie jakieś rzeczy typu stir fry. Duszona wołowina - 2 godziny minimum, żeby była dobra. najpierw obsmażyć, potem dusić. Kurczaka dusisz 30 minut? Pierś? 5-10 minut wystarczy - biorąc pod uwagę, ze piszesz o pokrojonej.
Wysłana -
ja lubię wołowinę pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni dosłownie przez parę minut (w trakcie doprawiam solą , pieprzem, chilli)
potem zdejmuję wołowinę z patelni i na tę samą patelnię wrzucam pokrojone w cienkie plasterki warzywa tj. papryka, marchew, cebula, czosnek, fsolę mung ; można dodać np. jakieś orientalne przyprawy, podsmazyć, na koniec lekko podlać wodą ; ja smażę krótko, żeby warzywa były chrupiące
Wysłana -
Tak pierś z kuczaka zawsze kolo 30 min na malym ogniu i zawsze jest ok
Wysłana -
30min to bardzo bardzo długo, w takim czasie można 100g piersi wysuszyć na wiór, spróbuj kiedyś podsmażyć krócej, zobaczysz różnicę
Wysłana -
Wrocmy do tej wołowiny. Jak juz zrobie z niej stek do tego kasza to da rade jakis sosik na szybko zrobic zeby za suche to nie bylo?
Wysłana -
sos zawsze da radę zrobić, możesz zrobić z pomidorów, pomidorów krojonych, passaty, żeby był słodszy to słodziku jakiegoś lub marchewki zetrzeć, cebulę udusić, przypraw trochę, może papryka w kostce i masz gotowy sos do kaszy
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź