SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Przepis na sernik na zimno!!!

Wysłana -
w sklepach nie ma zadnej bez cukru niestety
Wysłana -
nie ma, sprawdziłem ale kiedyś była tej samej firmy
Wysłana -
Jutro go robię i pokaze jak mi wyszlo! Tylko mam pytanie, bo jestem na diecie juz ok tydzien, idzie swietnie tylko kolezanka ktora mi diete polecala mowia , ze slodzik mam zabroniony, czy to prawda? I czy bardzo mi zaszkodzi jak troche bede uzywac? Dodam , ze dieta jest na zrzucenie około 8 kg plus poprawa sylwetki
Wysłana -
Nic Ci nie będzie
Wysłana -
dzieki za odpowiedz ;)
Wysłana -
a niby dlaczego słodzik masz zabroniony? Co do sernika to dziś zmiksowałem ser 1kg ( taki na sernik: 12g białka, 4g ww i 0 tł) plus 12,5G galaretki bez cukru oraz stevia fluid. Właśnie się chłodzi w lodówce.
Wysłana -
Próbował ktoś nagotować kompot z wiórek kokosowych do tego sernika?
Wysłana -
Wygląda mega apetycznie, smacznie, estetycznie!
Wysłana -
Zabawię się w archeologa i odkopie temat :) Zrobiłem sernik i wszyło mi takie makro.
A smak jest megaaa dobry. wpc to czekolada-tofii.




Zmieniony przez - zaduzowaze w dniu 2015-07-24 01:56:15
Wysłana -
Również trochę odkopię temat, ale może zaoszczędzi to komuś czasu na bieganie po sklepach w poszukiwaniu odpowiednich produktów.
Galaretkę bez cukru można dostać w auchan na dziale ze zdrową żywnością oraz piotrze i pawle, firma Celiko.

Twaróg najlepiej kupić mielony, wtedy nie ma grudek i zrobienie sernika zajmuje jakieś 10 minut. Ja używam "hula krasula" serek śmietankowy (15g T, 11g B) do kupienia w kauflandzie i piotrze i pawle, ale może wszędzie idzie dostać. Uważajcie na masy sernikowe, bo mają dużo cukru.

Szybki przepis:
2 kostki twarogu (0,5 kg)
1 galaretka (rozrabiamy w 250ml wody zamiast 0,5l jak podano na opakowaniu)
2 łyżeczki żelatyny, dla pewności, żeby się lepiej ścięło
1 jogurt naturalny (150ml)
Ja dodaję jeszcze odżywkę białkową do smaku (1 miarka, 20-30g). Nie lubię za bardzo słodyczy więc nie daję słodziku, czy stewii.
Ja nie zalewam tego dodatkową warstwą galaretki, szkoda mi czasu, smaku i tak to wiele nie wnosi (latem pewnie będę robił wersję z truskawkami wtedy się przyda).

Wrzucamy wszystko do blendera (galaretka i żelatyna wcześniej rozpuszczona w gorącej wodzie i ostudzona, odżywka najlepiej wymieszana w małej ilości wody/mleka), miksujemy minutę, wylewamy, do lodówki, gotowe. Dzięki odpowiedniemu twarogowi masa jest gładziutka, nie ma żadnych grud.


Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2/11/2018 1:35:28 PM
Strona 8 z 8
Dodaj odpowiedź